В українського політв’язня в РФ стався мікроінсульт: російські медики це заперечують

В українського політв’язня в РФ стався мікроінсульт: російські медики це заперечують
В українського політв’язня, кримського татарина Сервета Газієва, який незаконно утримується у СІЗО в Ростовській області РФ, стався мікроінсульт. Медик, який робив обстеження це заперечив.

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова сьогодні, 9 липня, повідомила про те, що в українського політв’язня, Сервета Газієва трапився мікроінсульт. Він спричинив параліч обличчя. Про це вона дізналася від його адвоката.

За словами правозахисника, лікар швидкої, яку викликали в слідчий ізолятор, це заперечив. Сказав, що Сервет цілком здоровий та не потребує допомоги. Наш співгромадянин також скаржився на загострення хронічних захворювань: шлунково-кишкового тракту, хвороби ніг, суглобів, серцеві та головні болі. Однак звернення до адміністрації СІЗО про надання необхідної медичної допомоги та проведення кваліфікованого лікарського огляду ігноруються, - запевняє Денісова.

До того ж, вона вимагає від уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової посприяти в обранні запобіжного заходу та невідкладно відновити порушені права Сервета Газієва.

Від Генерального прокурора РФ Ігоря Краснова вимагаю надати правову оцінку злочинним діям з боку адміністрації СІЗО-5 міста Ростова-на-Дону та притягнути винних до кримінальної відповідальності, - також наголосила Денісова.

Нагадаємо, що нещодавно після семи років у в'язниці через незаконний вирок суду за нібито підготовку терактів на території окупованого Росією Криму українського політв'язня Олексія Чирнія відпустили додому.

Читайте також
Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео) Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео)
Наразі Джеляля утримують в СІЗО Сімферополя у двомісній камері. Свій стан здоров’я чоловік оцінює як задовільний й загалом має морально позитивний настрій.
Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео) Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.
САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу
Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років. Раніше йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, однак САП вимагає посадити його у СІЗО.
Loading...
Load next