Виграла у серії пенальті: Італія стала переможцем цьогорічного Євро-2020

Виграла у серії пенальті: Італія стала переможцем цьогорічного Євро-2020
Збірна Англії хоч і вперше зіграла у фіналі Європейського чемпіонату з футболу, проте виграти все ж таки його не змогла. Команда Італії в серії пенальті переграла Англію та виграла цьогорічне Євро.

Італія у фіналі обіграла Англію в серії післяматчевих пенальті. Під час основного часу рахунок матчу становив 1:1, однак вже в серії пенальті італійці перемогли англійців й вибороли почесне перше місце - стали переможцем Євро-2020.

Зокрема, на учорашньому матчі Англія встановила новий рекорд - найшвидший гол на Чемпіонатах Європи. Вже на другій хвилині Люк Шоу забив перший гол та відкрив рахунок матчу, однак він був єдиним для англійців у цій грі. У другому таймі італійці активніше атакували і таки змогли відігратися. Та на 67 хвилині 34-річний Леонардо Бонуччі зрівняв рахунок і став найстаршим футболістом, який коли-небуть забивав у фіналах Європейського чемпіонату.

У серії пенальті, яку з рахунком 3:2 виграла Італія, вирішальними виявилися промахи Рашфорда, Санчо і Сака. Та італійці були все ж таки влучніші - героєм серії став голкіпер Джанлуїджі Доннарумма, який відбив вирішальний пенальті від Букайо Сака. 

Італія перемогла Англію та тріумфувала на Євро-2020. Збірна Італії стала чемпіоном Європи вдруге в історії. 

Читайте також
Збірна України прилетіла до Риму на матч з командою Англії на Євро-2020 (відео) Збірна України прилетіла до Риму на матч з командою Англії на Євро-2020 (відео)
Гравці української збірної вже у столиці Італії - Римі. Тут гравці проведуть свій матч чвертьфіналу Євро-2020 проти футбольної команди Англії.
"Ще рано додому!": Зеленський підтримав збірну України перед матчем з Англією (відео) "Ще рано додому!": Зеленський підтримав збірну України перед матчем з Англією (відео)
Зеленський закликав українців влаштувати перекличку, аби підтримати українських гравців під час матчу з командою Англії.
Поєдинок збірної України з Англією: прогноз букмекерів на чвертьфінал Євро-2020 Поєдинок збірної України з Англією: прогноз букмекерів на чвертьфінал Євро-2020
Збірна України вперше за всю історію на останніх хвилинах виборола путівку до 1/4 фіналу Євро-2020. Та цього разу її суперником став сильний фаворит чемпіонату - Англія.
Loading...
Load next