"Набираємо висоту": Україна отримала перший турецький безпілотник

"Набираємо висоту": Україна отримала перший турецький безпілотник
Відтепер українські моряки посилять спостереження та прикриття узбережжя та акваторій Чорного і Азовського морів з допомогою безпілотника.

Перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2, який призначений для Військово-морських сил прибув в Україну. Повідомляє Міністерство оборони України у Twitter, 15 липня.

Зокрема, безпілотник турецького виробництва вже почали випробовувати. 

Набираємо висоту! Міністр оборони Андрій Таран: перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 для Військово-морських сил поставлений до України. Проводимо остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування, - йдеться в повідомленні.

У Міністерстві теж зазначили, що після випробувань отримають:

  • Ефективне спостереження та прикриття узбережжя та акваторій Чорного і Азовського морів;
  •  Можливість ураження надводних та наземних об’єктів супротивника високоточними засобами.

Зазначимо, що Bayraktar TB2 – це оперативно-тактичний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Він оснащений чотирма ракетами та має більш сучасне програмне забезпечення і системи управління.

Зазначимо, що 4 липня, під час урочистих заходів в межах відзначення Дня ВМС Збройних Сил України Володимир Зеленський повідомив, що посилюється морська авіація та Україна має отримати безпілотники Bayraktar. Про це стало відомо під час урочистих заходів в межах відзначення Дня ВМС Збройних Сил України.

 

Читайте також
В Україні випробували ударний турецький безпілотник Bayraktar TB2 (відео) В Україні випробували ударний турецький безпілотник Bayraktar TB2 (відео)
Безпілотник може вражати надводні і наземні цілі. Під час випробувань перевіряли роботу корисного навантаження та станцій управління.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Loading...
Load next