Активісти з Москви провели одиночні пікети на підтримку кримських татар (фото)

Активісти з Москви провели одиночні пікети на підтримку кримських татар (фото)
Російські активісти вийшли на вулиці з метою проінформувати російське суспільство про ситуацію в окупованому Криму і порушення прав та свобод кримських татар.

У неділю, 18 липня, у Москві біля пам’ятника Булату Окуджаві відбулися поодинокі пікети активістів громадського руху на підтримку кримських татар. Про це повідомляє російська активістка Ольга Мазурова на своїй сторінці у Facebook. 

Продовжує працювати жорстокий конвеєр репресій проти кримських татар. Викрадення людей, обшуки на світанку, коли десятки людей у камуфляжі вриваються до мирних будинків, до мирих багатодітних сімей, травмуючи психіку дітей, жінок і людей похилого віку; вигадані справи про тероризм; відправлення мирних працьовитих людей за ґрати в тортурні по суті умови; тривалі судові засідання, часто з порушенням усіх мислимих законів, з імітацією правосуддя; ігноруючи реальність пандемії коронавірусної інфекції, - йдеться в повідомленні.

Активісти тримали у руках плакати з написами "Ні депортації кримських татар у російські тюрми", "Кримські татари не терористи", "Вони все ще там. Українські політв'язні у російських тюрмах".

Мазурова зазначає, що активісти виступали проти "необґрунтованого кримінального переслідування, проти жахливого стану з наданням медичної допомоги в умовах пандемії коронавірусної інфекції політв'язням у системі ФСВП Криму і Росії".

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада України схвалила законопроєкт який ініціював президент Володимир Зеленський № 5506 “Про корінні народи України”. Закон визнає корінними народами в Україні кримських татар, караїмів та кримчаків. Росіяни чи інші національності під це визначення не підпадають.
 

Читайте також
Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео) Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео)
Окупанти опублікували відео допиту кримських татар. Так звана "справа" стосується підриву труби на газопроводі в окупованому Криму.
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
Loading...
Load next