Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео)

Російська ФСБ показала фрагменти допитів щодо диверсії на газопроводі в Криму (відео)
Окупанти опублікували відео допиту кримських татар. Так звана "справа" стосується підриву труби на газопроводі в окупованому Криму.

ФСБ Росії поширило відео зі фрагментом допитів із "зізнанням" фігурантів, яких підозрюють у "справі" щодо диверсії на газопроводі в окупованому Криму.

Відповідне відео з'явилося 7 вересня. У ролику опитують людей, які представляються як Асан Ахтемов та Азіз Ахтемов. 

Відео опублікував Telegram-канал ТАСС.

Перший допитаний представився як Ахтемов Асан Ісламович. Він розповів на камеру – перебуваючи в Херсоні, у закладі громадського харчування зустрівся з невідомим чоловіком на ім'я Саїд. Той запропонував підірвати газову трубу в селі Перевальне.

Потім вони були на квартирі, де був Сергій та Саїд. Поки останнього не було в кімнаті, якийсь Сергій нібито дав йому вибуховий пристрій. Окрім того, ніби пояснив, яка це вибухівка та як нею користуватись. Далі фігурант розповідає, як він здійснював злочин.

Згодом повідомив, яким чином пристрій було перевезено, де він зберігався, і як здійснювався підрив газопроводу.

Другий чоловік, який фігурує у справі, представився як Ахтемов Азіз Ескендерович. Він розповів, як вони нібито готували вибухівку та встановлювали її. Окрім того, він повідомив про механізм вибухового пристрою, а також про свою "причетність" до інциденту.

Нагадаємо, що 3 вересня затримали Ельдара Одаманова, вночі 4 вересня – Азіза Ахтемова, Асана Ахметова і Шевкета Усеїнова, вранці 4 вересня після обшуків у нього вдома був затриманий заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нові обшуки в окупованому Криму і закликав Росію зупинити переслідування і звільнити затриманих.

Читайте також
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
"Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів "Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів
Історія про сильну внутрішню боротьбу кримської татарки, яка покинула півострів після анексії Росією її домівки. Зараз жінка хвилюється за майбутнє своєї донечки й прагне, аби її дитина почувала себе вільною та не втрачала своєї ідентичності. Та найбільше її турбує питання: чому ж саме кримські татари проходять такі важкі випробування.
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Loading...
Load next