МОН затвердило нові правила оцінювання 1-4 класів: "двійок" чи "дванадцяток" не буде

МОН затвердило нові правила оцінювання 1-4 класів: "двійок" чи "дванадцяток" не буде
МОН пропонує замість балів оцінювати молодших школярів на двох рівнях — вербальному й рівневому.

Міністерство освіти і науки затвердило методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. Про це в понеділок, 26 липня, повідомила пресслужба МОН.

На заміну узагальненій бальній оцінці навчальних досягнень учнів з предмета/курсу запропоновано використовувати вербальну оцінку окремих результатів навчання учня/учениці з предмета вивчення, інтегрованого курсу, яка окрім оцінювального судження про досягнення може ще називати і рівень результату навчання, - йдеться у повідомленні. 

У МОН повідомляють, вербальна і рівнева оцінка відрізняються тим, що остання також вказує на рівень результату навчальних досягнень школяра. Їх Міносвіти радить виражати як усно, так і письмово, при цьому рівні рекомендується позначати буквами:

  • П — "початковий";
  • С — "середній";
  • Д — "достатній";
  • В — "високий".

МОН радить виражати особисті й об’єктивні досягнення учнів молодшої школи вербальною оцінкою. До того ж школа може дозволити виражати об’єктивні досягнення учнів 3-4 класів і рівневою оцінкою.

Заклад може розробляти і фіксувати загальні положення щодо оцінювання результатів навчання учнів в освітній програмі та конкретизувати їх у частині положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти, — повідомляють у МОН.

Нагадаємо, що у 2016 році МОН визнало оцінювання учнів конфіденційною інформацією і заборонило оголошувати оцінки на батьківських зборах чи у формі рейтингів. 

Читайте також
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
Loading...
Load next