У Києві через два місяці після загибелі поховали білоруського активіста Шишова (відео)

У Києві через два місяці після загибелі поховали білоруського активіста Шишова (відео)
Похорон відбувся на 55-й день після його смерті, оскільки лише 24 вересня прокуратура дозволила забрати його тіло.

Сьогодні, 26 вересня, відбулися похорони глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який був майже два місяці тому знайдений повішеним в одному зі столичних парків неподалік від його місця проживання. На похорон Шишова прийшли лише його найближчі друзі та колеги, повідомили в "Білоруському домі в Україні".

Сьогодні, 26 вересня 2021 року, на 55 день після вбивства, відбулися похорони глави БДУ Віталія Шишова. Були присутні тільки близькі, це було спільним рішенням, – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що раніше дівчина загиблого Божена Жолудь наголошувала, що місце та час поховання спеціально не розголошують – аби уникнути провокацій. Зокрема, відомо, що наступної неділі, 3 жовтня, планується відкрита поминальна служба по Віталію Шишову.

Окрім цього, сьогодні на Майдані Незалежності активісти провели пам'ятну акцію на честь Шишова. Декілька десятків людей тримали портрети загиблого активіста та огорнулися біло-червоно-білими стягами.

Нагадаємо, що 3 серпня Віталія Шишова, який безслідно зник, знайшли повішеним в одному із київських парків неподалік від місця його проживання. Друзі та соратники Шишова впевнені: Віталія убили, адже, ймовірно, що за ним стежили, а організації погрожували.

Також раніше депутати Європейського парламенту відреагували на смерть Віталія Шишова. Європейські посадовці заявили, що це було вбивство, до якого причетний режим президента Білорусі Олександра Лукашенка й те, що "вбивство є особистою справою рук Лукашенка"

Читайте також
Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото) Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото)
Небайдужі українці зібрались, аби вшанувати пам'ять загиблого лідера "Білоруського дому" в Україні Віталія Шишова.
У Кривому Розі прощаються з померлим мером Костянтином Павловим (відео) У Кривому Розі прощаються з померлим мером Костянтином Павловим (відео)
У неділю, 15 серпня, Костянтина Павлова знайшли мертвим на веранді його будинку в селі Вільне Криворізького району. Відомо, що причиною смерті стало вогнепальне поранення грудної клітини. Наразі ж правоохоронці розглядають дві версії: самогубство та умисне вбивство.
У Кривому Розі попрощались із загиблим на Донбасі Дмитром Товчигречкою У Кривому Розі попрощались із загиблим на Донбасі Дмитром Товчигречкою
У Кривому Розі оголосили день жалоби за загиблим на Донбасі 37-річним військовим Дмитром Товчигречкою, який пішов до війська три місяці тому й загинув внаслідок множинних уламкових поранень, які виявилися несумісними з життям.
Loading...
Load next