Борець Насібов здобув для України друге "срібло" на Олімпіаді-2020

Борець Насібов здобув для України друге "срібло" на Олімпіаді-2020
У фіналі Насібову не вдалося здолати суперника. Проте, у Токіо він оновив найкращий результат України у своїй ваговій категорії греко-римської боротьби.

У фіналі Парвіз Насібов поступився іранцеві Мохаммадреза Гараї. Попри те, український борець, що виступає у вазі до 67 кг, здобув срібну нагороду на Олімпійських Іграх у Токіо.

Насібов першим із представників України пройшов у фінал Олімпіади-2020 у боротьбі. Вчора, 3 серпня, у півфіналі український борець у вольовому стилі здолав єгиптянина Мохамеда Ель-Саєда, вигравши наприкінці сутички.

У фіналі українцеві не вдалося повторити попередній бій, він із рахунком 1:9 програв іранцю Мохаммеду Резі Гераю.

У Токіо Насібов оновив найкращий результат України у цій ваговій категорії греко-римської боротьби. Лише Армен Варданян у 2008 році став бронзовим призером Олімпійських Ігор у вазі до 66 кг. Більше нагород українські борці у цій вазі не здобували. 

Зазначимо, що Насібов 22-річний борець, представник Запорізької області у греко-римській боротьбі (вага до 67 кг). Українець здобував нагороди на рівні чемпіонаті світу та Європи лише на молодіжному рівні. Перемога на юніорському Євро у 2017 році була найвищим його досягненням.

Parviz Nasibov of #UKR finishes his first Olympic Games on the podium, collecting #Silver in the men’s Greco-Roman 67kg #Wrestling#StrongerTogether | @Tokyo2020 | @Wrestling pic.twitter.com/iVn0ijkluT

— Olympics (@Olympics) August 4, 2021
Читайте також
Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео) Олімпійські зустрічі 2020: борчиня Лівач про виступ у Токіо та наступну Олімпіаду (відео)
Українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонату світу та чемпіонка Європи Оксана Лівач поділилася своїми враженнями від першої для неї Олімпіади у Токіо. Розповіла у чому відмінність між такими стартами та виступами на Чемпіонатах світу та Європи. Також згадала про наступні Ігри у Парижі.
Двоє українських веслувальників вийшли до півфіналу Олімпіади-2020 Двоє українських веслувальників вийшли до півфіналу Олімпіади-2020
Кваліфікації в жіночих змаганнях з веслування були не настільки вдалими для українок.
Українець Горуна гарантував бронзову медаль: каратист пройшов у півфінал Олімпіади Українець Горуна гарантував бронзову медаль: каратист пройшов у півфінал Олімпіади
Попри нічию представник України в карате Станіслав Горуна проходить у півфінал на Олімпійських іграх у Токіо.
Loading...
Load next