На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото)

На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото)
Рапанів, які відклали свої яйця на мушлі мідії, в Азовському морі не повинно було б бути, адже водойма вважається недостатньо солоною для цих хижих скельних равликів.

На березі Азовського моря в Бердянську відпочивальники виявили незвичних створінь для цих країв. Однак, як згодом з'ясувалось, це були мідії з яйцекладкою рапана. Цікавими світлинами у мережі поділилась Людмила Карпенко у Facebook-спільноті "Тваринний світ України".

Ніби диковинні тваринки. Азовське море. Бердянськ, Запорізька область 6 – 7 серпня 2021 року, - підписала допис жінка.

Після публікації фото, користувачі мережі одразу почали гадати: що це за створіння? Проте, згодом виявилось, що ніяка це не унікальна морська тварина, а лише мідія з яйцекладкою рапана. Однак, користувачі зазначають, що: "Вже і у Азовському морі рапан мідії нищить - думав, що недостатня солоність азовської води буде його стримувати...".

Зауважимо, що їх в Азовському морі не повинно було б бути, адже водойма вважається недостатньо солоною для цих хижих скельних равликів. Однак, вода в Азовському морі солонішає з кожним роком все дедалі більше. Прісної води з річок надходить все менше, що компенсується більш солоною водою з Чорного моря через Керченську протоку.

Нагадаємо, що нещодавно біля пам'ятника Дюку в Одесі археологам вдалось відкопати аптечний склад і законсервованого восьминога у банці. Він ідеально зберігся та пролежав там понад 80-100 років. Фото знахідки можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
В Азовскому морі інфекція: у Бердянську відпочивальникам забороняють купатися В Азовскому морі інфекція: у Бердянську відпочивальникам забороняють купатися
У пробах морської води у місті Бердянськ було виявлено високу концентрацію збудників інфекційних захворювань.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Через глобальне потепління: поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді зібрались тисячі пінгвінів (фото) Через глобальне потепління: поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді зібрались тисячі пінгвінів (фото)
Українські полярники, які працюють на антарктичній станції "Академік Вернадський" помітили велике скупчення пінгвінів - за 20 кілометрів від станції відпочивають сотні та тисячі особин.
Loading...
Load next