Помер останній онук українського письменника Івана Франка - Роланд Франко

Помер останній онук українського письменника Івана Франка - Роланд Франко
На 90 році життя помер останній онук видатного Івана Франка - Роланд, який популяризував спадщину "Каменяра".

Сьогодні вранці, 11 серпня, помер останній онук українського письменника Івана Франка, а також  уродженець Львова, український учений-інженер, громадський діяч та дипломат Роланд Франко. Про це повідомив Міжнародний фонд Івана Франка та його директор Ігор Курус.

Колектив Міжнародного фонду Івана Франка глибоко сумує з приводу смерті засновника та голови правління Фонду. Світла пам’ять про цю добру людину назавжди залишиться в наших серцях і серцях тих, кому пощастило з ним працювати, товаришувати та спілкуватися, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, саме завдяки клопотанням Роланда Франка Україна безкоштовно одержала від Британського міністерства закордонних справ науково-дослідну станцію "Академік Вернадський" в Антарктиці.  А перша українська експедиція, яка прибула на станцію, назвала Роланда Франка "хрещеним батьком української антарктичної станції".

Окрім цього, Роланд Франка був великим прихильником творчості свого дідуся - Івана. Внаслідок цього він заснував Міжнародну премію імені Івана Франка, а з 2015 року був головою правління Міжнародного Фонду Івана Франка.

Читайте також
На Донбасі загинув 24-річний захисник України - Євген Курасов (фото) На Донбасі загинув 24-річний захисник України - Євген Курасов (фото)
Від кулі російського ворожого снайпера поблизу Пісків у зоні бойових дій обірвалось життя 24-річного військового із Сумщини - Євгена Курасова.
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський
Один із засновників Народного Руху України, народний депутат Верховної Ради кількох скликань та український письменник, Володимир Яворівський помер у віці 78 років.
Loading...
Load next