В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця (відео)

В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця (відео)
Рейси, якими афганці прилетіли в Україну, були організовані Міністерством закордонних справ під егідою керівництва держави. До них приєднувалися й інші державі органи країни.

Вже 65 громадян Афганістану, яких Україна наразі евакуювала трьома рейсами, подали заяви про отримання статусу біженця. Про це розповів помічник голови Держприкордонслужби України – прессекретар Андрій Демченко, повідомляє "Українська правда".

Зокрема, протягом останніх півтора тижня в Україну вже прибули три евакуаційні рейси з Кабула, які доправили додому як громадян України, так і іноземців, які зверталися до української сторони за допомогою з евакуацією. Люди масово намагались залишити межі Афганістану через ситуацію із захопленням влади в країні угрупуванням "Талібан".

Загалом цими трьома рейсами в Україну прибуло понад 250 пасажирів, серед яких більше 50 громадян України, а також іноземці з інших країн, але переважна більшість – громадяни Афганістану. Серед них були і члени сімей громадян України, а також журналісти і громадські діячі, - наголосив Демченко.

Проте, серед евакуйованих афганців вже 65 з них подали заяви про отримання статусу біженця в Україні: "Їх разом з іншими громадянами, які потребували подальшої допомоги від України, передали представникам Державної міграційної служби, які в подальшому ними і займаються"

Нагадаємо, що 23 серпня з Афганістану вилетів третій український літак з евакуйованими - загалом на борту перебуває 103 людини, серед них 79 українців.

Також, 22 серпня, з Кабула до Києва прилетів військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими з Афганістану. Тоді українським літаком із Афганістану вивезли ще 83 людей, зокрема 31 громадянина України.

Читайте також
"Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео) "Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео)
Після захоплення Кабула бойовиками "Талібану" в столиці запанував справжній хаос: сотні людей у паніці кинулися в аеропорт, сподіваючись вилетіти з країни якомога швидше, біля банківських установ вишикувалися черги людей, які хотіли забрати свої заощадження, а на виїздах з афганської столиці утворилися довгі черги з автомобілів, власники яких намагались залишити місто.
Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України
Сахра Карімі 2019 року стала першою жінкою на посаді директора АфганФільму.
Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба
Україна відправить до Афганістану ще один літак для евакуації українців. Зокрема, наразі на допомогу чекають вже понад 150 громадян України.
Loading...
Load next