Українські легкоатлети здобули ще дві нагороди на Паралімпійських іграх у Токіо (фото)

Українські легкоатлети здобули ще дві нагороди на Паралімпійських іграх у Токіо (фото)
В України вже 11 медалей Паралімпіади-2020: одне "золото", сім срібних нагород та три бронзові.

Україна завоювала ще дві медалі на Паралімпіаді в Токіо - срібло та бронзу. У третій день змагань, 27 серпня, на п’єдестал піднялися легкоатлети. Зокрема, легкоатлетка Павленко в стрибках у довжину здобула "бронзу", а українець Владислав Білий приніс Україні "срібло".

Так, Білий завоював срібну нагороду у змаганнях з метання списа й показав результат 55,34 метра. У змаганнях Білий поступився представнику Колумбії - він метнув списа на 60,31 метра, встановивши світовий рекорд.

А от 30-річна українка Юлія Павленко змагалася у фіналі у класі F11 (для атлетів з порушенням зору) та завоювала першу медаль в кар'єрі на Паралімпійських іграх. В стрибках у довжину спортсменка здобула бронзову медаль із результатом 4,86 метра - до "золота" Ігор-2020 їй не вистачило всього лише 14 сантиметрів. Золоту медаль у цьому виді спорту здобула спортсменка з Бразилії.

Нагадаємо, що це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України. Зокрема, українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.

Паралімпійські ігри в Токіо тривають із 24 серпня до 9 вересня. Зокрема, Україна має "золото" та "срібло" від Мережко, ще 6 срібних медалей, які здобули Артем Манько та Олена Федота за фехтування на візках і плавці Антон Коль, Максим Крипак та Олексій Вірченко. "Бронзи" в плавчині Анни Гонтар і фехтувальника Євгена Бреуса.

Читайте також
Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло" Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло"
В активі паралімпійської збірної України вже 56 нагород - 12 золотих, 29 срібних і 15 бронзових. Дві із них вибороли бігунка Оксана Ботурчук та велогонщик Єгор Дементьєв.
Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо
Українка показала найкращий час, обійшовши італійську спортсменку Карлотту Джиллі та австралійку Катю Дедекінд. Стеценко здобула золоту медаль Паралімпіади та показала найкращий результат - проплила дистанцію за 4:23.92 хвилини.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Loading...
Load next