Евакуації з Афганістану очікують 230 громадян України і членів їх сімей (відео)

Евакуації з Афганістану очікують 230 громадян України і членів їх сімей (відео)
Всього Україна вже евакуювала з країни 250 своїх громадян, ще 20 осіб вивезли літаки інших держав.

Наразі на території Афганістану ще досі перебувають понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами - усі вони очікують на евакуацію. З цих людей – усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів та через різноманітні причини нині перебувають на афганській території.

Про це повідомив посол України в Таджикистані та Афганістані Василь Серватюк в інтерв’ю LB.ua.

Згідно з нашими останніми даними, на території Афганістану залишається трохи більше 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами, - зазначив посол.

Зокрема, Україна вже вивезла з захопленого угрупуванням "Талібан" Афганістану понад 250 своїх громадян. Більшість із них вивезли трьома евакуаційними рейсами з Києва, однак, ще 20 громадян (в одного ще було двоє родичів) евакуйовані міжнародними партнерами України.

За словами посла, готується четвертий евакуаційний рейс, але деталі його підготовки він розкрити не може. Окрім цього, Серватюк також сподівається, що "Талібан" все ж таки дотримуватиметься раніше оголошеного принципу і дозволить афганцям — громадянам України та членам їхніх сімей — покинути країну.

Нагадаємо, що 23 серпня з Афганістану вилетів третій український літак з евакуйованими - загалом на борту перебуває 103 людини, серед них 79 українців.

Також, 22 серпня, з Кабула до Києва прилетів військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими з Афганістану. Тоді українським літаком із Афганістану вивезли ще 83 людей, зокрема 31 громадянина України.

Читайте також
В Україні приземлився літак з евакуйованими із Афганістану українцями (відео) В Україні приземлився літак з евакуйованими із Афганістану українцями (відео)
У Міністерстві оборони України наголосили, що літак з аеропорту Кабалу зміг вилетіти після успішних міжнародних перемовин. Зокрема, у них брали активну участь представники Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану.
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео) Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)
Це перший рейс, який забрав іноземців з афганської столиці Кабула після завершення евакуації під керівництвом США, що завершилася 30 серпня. Зокрема, понад тиждень тому США завершили виведення військових із Афганістану після швидкого захоплення країни талібами.
Loading...
Load next