Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання через обстріли Авдіївки

Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання через обстріли Авдіївки
Україна виступила за те, щоб підгрупа ТКГ була частиною координаційного механізму і допомагала верифікувати порушення режиму припинення вогню.

Бойовики активізували обстріли на Донбасі напередодні поїздки президента України Володимира Зеленського в Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом. Тому у зв’язку з загостренням ситуації на Донбасі підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи учора, 1 вересня, провела позачергове засідання, повідомила пресслужба ТКГ у Telegram.

Під час зустрічі сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема, обстріли противником району Авдіївки. Також обговорили роботу координаційного механізму для їх профілактики та у разі порушення.

Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо припинення порушень режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання, — наголосили в делегації України.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що Російська Федерація у ТКГ зриває роботу гуманітарної підгрупи, залучаючи до переговорів терористів. Так, менш ніж за добу до початку засідання Російська Федерація зробила технічне повідомлення про залучення до роботи гуманітарної підгрупи ТКГ засудженої за тероризм представниці так званої “ДНР” Майї Пірогової.

Зокрема, як зазначається, українська делегація не проводить консультації з особами, засудженими за тероризм й окрім цього вважає, що таким чином Росія намагається перекласти відповідальність за послідовний зрив обміну полоненими та розблокування КПВВ.

Читайте також
"На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі "На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі
Засідання РНБО вперше проведуть не у Києві, а на Донбасі. Зокрема, цього разу спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вже не вперше пропустить засідання, проте на це є поважна причина.
У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі
Учасникам Тристоронньої контактної групи за 6 годин переговорів так і не вдалось домовитись про так зване "великоднє перемир'я" на Донбасі.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next