Катастрофа рейсу MH 17: Венедіктова повідомила, що вирок суду винесуть восени 2022 року (відео)

Катастрофа рейсу MH 17: Венедіктова повідомила, що вирок суду винесуть восени 2022 року (відео)
Раніше повідомлялось, що Окружний суд Гааги у Нідерландах оголосить вирок у справі про збиття малазійського боїнга MH17 у небі над Донбасом наприкінці 2022 року. Тоді внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири та 15 членів екіпажу.

Нідерландський суд в Гаазі, який займається розслідуванням справи щодо збитого у небі над Донбасом малазійського лайнера рейсу MH 17, винесе вирок у справі катастрофи у вересні, листопаді або грудні 2022 року. Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера".

Відомо, що в листопаді 2021 прокурори скажуть свою заключну промову.

Що стосується строків. Прокурори в листопаді цього року скажуть свою завершальну промову. Судді вже поставили графік, коли вони можуть винести цей вирок. Це може бути або вересень 2022 року, або листопад 2022 року, або грудень 2022 року, - повідомила Венедіктова.

Також генпрокурорка розповіла про те, що в ході свого робочого візиту у Нідерланди, вона зустрілася з родичами загиблих в катастрофі рейсу MH17.

 Нагадаємо, що протягом наступних трьох тижнів суд планує заслуховувати свідчення родичів загиблих. Зокрема, у них візьмуть участь понад 90 родичів жертв з Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії та Канади. Окрім цього, у цей період суд також розгляне близько сотні письмових заяв, наданих іншими членами родин. 

Зокрема, у суді вже встигли виступити декілька родичів загиблих. Виступи були "дуже емоційними", оскільки їм доводилося впізнавати тіла загиблих буквально по частинах. Під час їхніх промов у залі суду плакали прокурори, журналісти, перекладачі.

Також раніше Спільна Слідча Група (JIT), яка веде слідство у справі про збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, попросила військових із Курська про допомогу у розслідуванні катастрофи.  Зокрема, на сайті розміщено звернення батьків загиблого в катастрофі Віктора Орєшкіна, які теж просять свідків з Росії відгукнутися та допомогти слідству у розслідуванні катастрофи в якій загинув їхній син.

 

Читайте також
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі
У судовому комплексі поблизу Амстердама розпочалось слухання у справі збитого малазійського літака.
Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео) Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".
Loading...
Load next