"Повісили вже мертвим": прокурор розповів про фальсифікації у справі смерті Івасюка (відео)

"Повісили вже мертвим": прокурор розповів про фальсифікації у справі смерті Івасюка (відео)
Поновлене через багато років слідство встановило, що насправді українського композитора Володимира Івасюка повісили вже мертвим. Цим самим версія про самогубство була спростована - Івасюк не був самогубцею.

Ще 18 травня 1979 року в лісі під Львовом знайшли тіло Володимира Івасюка, яке висіло в петлі. Автор суперхітів "Червона рута", "Водограй", "Я піду в далекі гори" пропав трьома тижнями раніше й спершу слідство розглядало версію самогубства. Однак, поновлене через багато років слідство у справі загибелі відомого українського композитора Володимира Івасюка дійшло до висновку, що він не вчиняв самогубство - насправді його повісили вже мертвим. Про це повідомив учора, 23 вересня, у ток-шоу "Право на владу" Микола Голомша, який обіймав посаду першого заступника генерального прокурора у 2014 році.

За його словами, коли цю давню справу підняли, то виявили чимало підтасовок.

Навіть фальсифікація доказів лікування (Володимир Івасюк проходив лікування у психіатричній клініці, що дало підстави радянським слідчим стверджувати, буцімто він скоїв суїцид, перебуваючи в депресивному стані) була досить похабною. Симптоматика була одна - ліки інші, - наголосив Голомша.

Відомо, що раніше радянські слідчі стверджували, що він скоїв суїцид, перебуваючи у депресивному стані. Однак, ексзаступник генерального прокурора наголосив, що повторне слідство встановило дійсні обставини його смерті.

Ми встановили, що його було повішено мертвим, - додав чоловік.

Нагадаємо, що ще у 2015 році у Львівській прокуратурі заявили, що володіють беззаперечними доказами причетності до вбивства композитора радянських спецслужб, і передали справу до військової прокуратури. Зокрема, у 2019 році стало відомо, що експертиза обставин загибелі Володимира Івасюка довела, що той просто фізично не міг скоїти самогубство.

Окрім цього, зауважимо, що ексзаступник генпрокурора Микола Голомша, розповів, що В'ячеслава Чорновола було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія. Цим самим він спростував версію щодо загибелі дисидента під час ДТП. Відео із заявою можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
"Даних про кастет немає": слідство перевіряє інформацію щодо вбивства В'ячеслава Чорновола (відео) "Даних про кастет немає": слідство перевіряє інформацію щодо вбивства В'ячеслава Чорновола (відео)
Раніше ексзаступник генпрокурора Микола Голомша, розповів, що В'ячеслава Чорновола було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія. Цим самим він спростував версію щодо загибелі дисидента під час ДТП.
Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео) Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео)
Жорстоке вбивство українського опозиційного журналіста та громадського діяча Георгія Гонгадзе трапилось у 2000 році. Згодом 2 листопада того самого року його обезголовлене тіло знайшли в Таращанському лісі. Поховали тіло вбитого журналіста 22 березня 2016 року в Києві, однак замовники вбивства досі не встановлені.
Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео) Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео)
Слідство встановило факти серйозних зловживань у місті, тому не виключає ймовірного самогубства загиблого мера міста Костянтина Павлова. Міністр Монастирський зауважив, що це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи, а саме мер.
Loading...
Load next