В Одесі депутат запропонував прихильникам Росії видавати "сірі" паспорти

В Одесі депутат запропонував прихильникам Росії видавати "сірі" паспорти
Такі паспорти можуть отримати всі, хто досі підтримує Росію. За переконанням депутата, Україна вже давно повинна була зважитися на такий крок.

Депутат Одеської міськради від партії "Євросолідарність" Андрій Вагапов запропонував запровадити в державі так звані "сірі" паспорти, або ж паспорти негромадян. На його думку, Україна вже давно повинна була зважитися на такий крок, а також шкодує, що в Україні у 2014 році не був введений "режим хунти". Про це він заявив в ефірі телеканалу DumskayaTV. 

Якби в Україні у 2014-2016 роках був введений "режим хунти", — жорсткого тоталітаризму і переходу управління до військових, — то війна закінчилася б нашою перемогою у 2016 році. Але, на жаль, не пішли на такий крок, тому що це спричинило б набагато більшу кількість жертв серед мирного населення. Іноді варто ухвалити непопулярні рішення, які б принесли користь і результат, - переконаний депутат.

Зокрема, на пропозицію ведучих "вивозити" з України всіх, хто досі підтримує Росію, Вагапов озвучив альтернативний варіант.

Вивозити не треба, треба просто запровадити паспорт негромадянина України, як це зроблено в Латвії, Литві, Естонії. Ми давно повинні були зробити цей крок, - додав Вагапов.

Так, Андрій Вагапов посилається на досвід країн Прибалтики, у яких громадянам з пострадянських країн видають "сірі паспорти" з певними обмеженнями у правах. Зокрема такі люди не можуть голосувати на виборах.

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів
Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
Loading...
Load next