"Укрзалізниця" розпочинає наймасштабніше за 30 років оновлення поїздів

"Укрзалізниця" розпочинає наймасштабніше за 30 років оновлення поїздів
Укрзалізниця оголосила тендер на закупівлю 80 нових поїздів приміського та регіонального сполучення. Загальна сума тендеру складає понад 31 мільярд гривень.

"Укрзалізниця" анонсувала про початок оновлення парку приміських та регіональних поїздів. Там наголошують, що воно буде "наймасштабнішим за роки незалежності України".

Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці".

Зокрема, там хочуть придбати до 2026 року 80 нових приміських та регіональних поїздів. На початку жовтня компанія оголосила тендер у системі Prozorro на їх закупівлю. Загальна сума закупівель складатиме понад 31,4 мільярда гривень.

В "Укрзалізниці" зазначають, що парк приміських електропоїздів зношений на понад 90%. Тому його оновлення називають "критичним з огляду на безпеку та комфорт пасажирів".

"Укрзалізниця" планує купити 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. Також хочуть придбати 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів, повідомляють у компанії. 

60 закуплених поїздів будуть залучені до проєкту City Express. Ще 20 планується запустити на чинних та нових регіональних маршрутах.

До участі у тендерній закупівлі запрошені провідні світові виробники — запити на комерційні пропозиції були надіслані компаніям Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківському вагонобудівному заводу. Укрзалізниця прийматиме заявки на участь у тендері до 1 листопада 2021 року, аукціон відбудеться 7 грудня. Коментарі та уточнення від потенційних учасників у системі Prozorro прийматимууться до 20 жовтня. 

Читайте також
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
У поїзді "Укрзалізниці" зламану лампу приклеїли до стелі медичним пластиром (фото) У поїзді "Укрзалізниці" зламану лампу приклеїли до стелі медичним пластиром (фото)
В одному з вагонів "Укрзалізниці" лампу не прикрутили до стелі, а приклеїли за допомогою медичного пластиру. При цьому лампа справно працює.
"Укрзалізниця" призначила 21 додатковий поїзд на свята "Укрзалізниця" призначила 21 додатковий поїзд на свята
На свята та вихідні з нагоди Трійці та Дня Конституції компанія "Укрзалізниця" для перевезення понад півмільйона пасажирів призначила 21 додатковий поїзд і 58 рейсів.
Loading...
Load next