Вперше в Україні заговорять про гендерну рівність

Вперше в Україні заговорять про гендерну рівність
26 жовтня о 14:00 відбудеться MediaForShe Congress, де говоритимуть про гендерну рівність у роботі українських медіа. Слоган конгресу — «Нова історія рівності».

На цьому заході представники ЗМІ говоритимуть про зміну підходів до представлення жінок у медіа та створення недискримінаційного контенту. Слоган конгресу – Нова історія рівності. як повідомляють Факти.

Чотири роки поспіль ООН Жінки в Україні проводить щорічний HeForShe Congress – захід, що об’єднує різні сфери бізнесу навколо теми гендерної рівності та недискримінації.

– Стереотипи щодо жінок і недостатня представленість їх у медіа відіграють значну роль у виникненні упередженого ставлення, неповаги та навіть насильства щодо жінок і дівчат. Разом з ключовими стейкхолдерами у цій сфері ми закликаємо до збалансованого та нестереотипного зображення жінок у засобах масової інформації, – зауважила Еріка Квапілова, голова Офісу ООН Жінки в Україні.

Цьогоріч HeForShe Congress трансформується у MediaForShe Congress та фокусується на ролі медіа у досягненні гендерної рівності. У партнерстві зі StarLightMedia – першою українською медіагрупою, що підписала Women’s Empowerment Principles – конгрес прагне об’єднати тих, хто створює історії та наративи, представників та представниць усіх типів медіа та жанрів: від розважальних та художніх до суспільно-політичних медіа.

Спеціальним партнером Конгресу стала компанія Avon Ukraine.

– Я переконаний, що медіа під силу змінювати світ на краще. Ми бачимо багато підтверджень цьому у нашій роботі. Це прагнення відображається в цінностях наших людей у кадрі та поза ним. З цією вірою в ширшу відповідальність медіагалузі, її можливості та партнерство створюється MediaForShe Congress. Разом ми можемо створити нову історію – історію рівності, яка надихатиме та підтримуватиме потенціал жінок, стане на заваді гендерним стереотипам, що лежать в основі дискримінації та насильства, – сказав Олександр Богуцький, СЕО StarLightMedia.

Мета MediaForShe Congress – дати потужний імпульс для змін в українській медіаіндустрії. Організатори розробили спеціальний Конструктор зобов’язань, де керівництво ЗМІ, журналісти, редактори та інші представники сфери зможуть обрати, як саме вони можуть пришвидшити досягнення гендерної рівності в Україні.

Конгрес проходитиме 26 жовтня з 14.00 до 19.00. Онлайн-трансляція MediaForShe Congress буде доступна на Facebook-сторінці ООН Жінки в Україні. Реєстрація для участі доступна тут.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
"Мені стало дуже страшно, але я нічого не могла вдіяти": історії жінок, які зіштовхнулися з харасментом "Мені стало дуже страшно, але я нічого не могла вдіяти": історії жінок, які зіштовхнулися з харасментом
Минулорічне опитування від Фонду народонаселення ООН в Україні свідчить, що 42% українок зазнали стріт-харасменту. Зазвичай жінки побоюються говорити про сексуальні домагання у публічних місцях. Вони бояться осуду, або звинувачень: "Сама винна". Проте психологи закликають жертв говорити про такий прикрий досвід, аби своїми прикладами та історіями інші змогли захистити та вберегти себе від насильників. Ми зібрали історії декількох дівчат, які стали жертвами таких домагань. Що робити в таких ситуаціях та як вберегти себе – читайте далі.
Учасниці конкурсу "Міс Львів" вийшли на вулиці міста, аби показати, що жінка – не слабка стать (фото) Учасниці конкурсу "Міс Львів" вийшли на вулиці міста, аби показати, що жінка – не слабка стать (фото)
Щороку конкурс "Міс Львів" реалізує важливі соціальні проєкти. Організатори хочуть наголосити на тому, що час коли жінку сприймали стереотипно вже пройшов.
Білі сукні та дві фати: у центрі Харкова "одружилися" дві дівчини (відео) Білі сукні та дві фати: у центрі Харкова "одружилися" дві дівчини (відео)
Подія відбулась якраз напередодні масштабного маршу KharkivPride, який має пройти у місті в неділю.
Loading...
Load next