Голлівудські кінооператори вимагають заборонити використання на зйомках справжньої зброї

Голлівудські кінооператори вимагають заборонити використання на зйомках справжньої зброї
Рейчел Моррісон, Ед Лахман, Еліс Брукс і Стівен Лайтхіл, президент Американського товариства кінематографістів, є серед кінематографістів, які закликають заборонити функціональну вогнепальну зброю на знімальному майданчику.

З такою ініціативою 214 кінооператорів виступили після загибелі оператора Галини Гатчінс, яку під час зйомок фільму «Іржа» випадково застрелив актор Алек Болдвін, про це повідомляє Variety.

Щоб вплинути на єдині зміни від нашого імені, заборонити всю функціональну вогнепальну зброю на знімальному майданчику. Ми обіцяємо більше не свідомо працювати над проектами з використанням функціональної вогнепальної зброї для зйомок. Ми обіцяємо більше не ставити себе та нашу команду в ці невиправдано смертельні ситуації. У нас є безпечні альтернативи для VFX та нефункціональної вогнепальної зброї. Ми не будемо сидіти склавши руки і чекати, поки галузь зміниться. Ми зобов’язані самостійно вносити зміни в галузі, - закликається у листі до негайної підтримки та дій не лише з боку керівництва профспілки, а й від виробників та законодавців.

Крім того, після смерті Хатчінса петиція Change.org, адресована Болдуіну, яка закликає заборонити використання справжньої вогнепальної зброї на знімальному майданчику та вимагати кращих умов праці для екіпажу, зібрала понад 100 000 підписів.

Автори петиції тепер просять голлівудські студії взяти на себе ініціативу у забороні справжньої зброї на знімальних майданчиках, на додаток до їхнього попереднього прохання до Болдуіна використати свій вплив для зміни політики.

Тим часом сенатор штату Каліфорнія Дейв Кортезе заявляє, що планує запровадити закон про офіційну заборону справжньої вогнепальної зброї та бойових патронів у всіх виробництвах, а губернатор Нью-Мексико Мішель Луджан Грішем заявила, що її штат вживе подібних дій, якщо індустрія розваг не ухвалить таку заборону добровільно. 

Скріншот документу з підписами кінематографістів

Хоча є чотири сторінки підписів кінематографістів на підтримку заборони вогнепальної зброї, відсутні відомі кінематографісти – Роджер Дікінс, Еммануель Любезькі та Януш Камінскі.

Фаль Анастасія - pravdatutnews.com

 

Читайте також
У Києві під будівлею Деснянської РДА зібралися люди з російськими прапорами (відео) У Києві під будівлею Деснянської РДА зібралися люди з російськими прапорами (відео)
На місці подій розвісили оголошення про знімальний процес фільму. Прем'єра фільму запланована на весну 2022 року.  
В Україні знімають фільм про Мустафу Джемілєва (фото) В Україні знімають фільм про Мустафу Джемілєва (фото)
Український режисер знімає фільм про боротьбу кримського народу та про те, хто такий Мустафа Джемілєв.
Фільм "Віденська кава": у культурній столиці України в одній з львівських кав’ярень знімають нову кінострічку  (відео) Фільм "Віденська кава": у культурній столиці України в одній з львівських кав’ярень знімають нову кінострічку (відео)
Йосип Сталін, Адольф Гітлер та Зигмунд Фройд – у центрі Львова. Культурна столиця продовжує бути осередком для нових кінострічок. Інтелектуальну комедію "Віденська кава" за мотивами п’єси Дмитра Корчинського знімають в одній з міських кав’ярень. У стрічці гратимуть актори трупи, які понад два роки демонстрували «Віденську каву» на театральних сценах.
Loading...
Load next