Третина українців вважає свій дохід низьким, - Антипович

Третина українців вважає свій дохід низьким, - Антипович
Чверть опитуваних зазначили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень. Помітно менший бажаний дохід називали жінки.

Соціологічна група «Рейтинг», яка спеціалізується на проведенні усіх видів соціологічних досліджень із дотриманням міжнародних стандартів, провела нове дослідження про "суспільно-політичні настрої населення". Цього разу опитування стосувалося заробітних плат, джерел доходу та планів на майбутнє громадян. Про результати дослідження спеціально для "ПравдаТУТ News" повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг" - Олексій Антипович.

Так, в процесі проведення опитування, респондентів просили поділитися відповіддю на запитання, чи будують вони плани на майбутнє, і якщо так — тоді на який проміжок часу? Результатами опитування ділиться Олексій Антипович:

Виявилося, що майже половина українців не будує жодних планів на майбутнє. Водночас, як показало опитування, плани на майбутнє легше будувати молодшим, заможнішим та мешканцям столиці,  - повідомляє Антипович.

Інфографіка: ПравдаТУТ News

На запитання, яким є основне джерело Вашого доходу, як повідомляє Антипович, понад 50% назвали заробітну плату. 

Інфографіка: ПравдаТУТ News

Запитання про поточний рівень доходів громадян показало досить безрадісний результат. Своєю зарплатнею незадоволена доволі значна частка українців: 

Невтішна статистика стосовно доходів громадян. Свій поточний рівень доходу понад третина опитуваних (36% - ред.) оцінила як низький, така ж кількість (36% - ред.) – як нижче середнього та третина (31% - ред.) – як середній. Тобто лише, подумайте, 8% назвали свій дохід вищим за середній або високим, – каже Антипович.

Якщо таку кількість опитуваних не задовольняє їхній поточний дохід, тоді цілком закономірним було наступне запитання: скільки тоді Вам потрібно заробляти, аби це Ваш повністю влаштовувало? Результати знову були цікавими: чверть опитуваних зазначила, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень.

Помітно менший бажаний дохід називали жінки. Зокрема найнижчі запити у старших жінок – з них більшість влаштувала б сума до 10 тисяч. А найвищі запити до заробітку у чоловіків середнього й молодшого віку,  а також мешканців столиці. Тут цікаво зауважити, що чим нижчий дохід, тим меншу суму називали бажаною, – підсумовує Олексій Антипович.

Інфографіка: ПравдаТУТ News

Загалом в опитуванні взяли участь 5000 респондентів — це громадяни України, віком від 18 років і старші, з усіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Автор: директор соціологічної групи "Рейтинг", Олексій Антипович.

Читайте також
Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування, - Антипович Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування, - Антипович
В Україні 58% громадян виступають проти перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.
Найкомфортнішим містом для життя в України всьоме стала Вінниця, - Антипович Найкомфортнішим містом для життя в України всьоме стала Вінниця, - Антипович
Вінницю вже всьоме назвали найкомфортнішим містом України за результатами щорічного муніципального опитування. Зокрема, місто отримало найвищі показники у країні в різних сферах міської інфраструктури.
Loading...
Load next