Двоє підполковників отримали нагороду зброю Киви (фото)

Двоє підполковників отримали нагороду зброю Киви (фото)
Підполковники Назарій Ясінський та Сергій Сідорін мають бойовий досвід з 2014-го року

Два бойові комбати отримали сьогодні нагородну зброю, яка ще вчора належала Іллі Киві. Про це на своїй фейсбук-сторінці заявив очільник МВС Денис Монастирський.

Підполковники Назарій Ясінський та Сергій Сідорін, чий бойовий досвід в обох з 2014-го року. Ці командири — гордість Національної гвардії України, гордість нашої держави.

Свій професіоналізм та героїзм вони підтвердили не раз. І успішними бойовими завданнями на передовій в складі АТО та Операції Об’єднаних сил, і отриманими бойовими пораненнями, і відмінною бойовою підготовкою своїх підрозділів, - відзначив Монастирський.

За словами Монастирського, у грудні 2018-го року під час виконання завдань в районі проведення ООС, розвідувальний підрозділ під командуванням підполковника Ясінського виявив диверсійну групу з 6 осіб, яка посувалася до позицій однієї із бригад ЗСУ. Підполковник віддав наказ відкрити вогонь й ворог відступив.

А підполковник Сідорін в листопаді 2019 року організував евакуацію шістьох поранених українських бійців в районі селища Новолуганське на Донеччині, а під час операції в районі Світлодарської дуги йому вдалося облаштувати 9 нових вогневих позицій, що дозволило суттєво вирівняти лінію зіткнення на користь українських військових.

Обоє комбатів гідні бути відзначені нагородною вогнепальною зброєю, що я сьогодні й роблю з великою честю. Цю зброю я передаю в руки найбільш гідних, в руки тих, для кого честь українського офіцера і честь Української держави, яку вони захищають, честь її історії, символів та героїв — понад усе! - пише Монастирський.

Монастирський наостанок зазначив, що це та сама зброя, якої був позбавлений Ілля Кива за вчинки, що дискредитують нагородженого.

Нагадаємо, що сьогодні Денис Монастирський заявив, що замість Іллі Киви нагородну зброю отримають двоє нацгвардійців — учасників ООС, які перебувають на Донбасі з 2014 року.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 14 липня Головні новини України за 14 липня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео) Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео)
Слідство встановило факти серйозних зловживань у місті, тому не виключає ймовірного самогубства загиблого мера міста Костянтина Павлова. Міністр Монастирський зауважив, що це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи, а саме мер.
Loading...
Load next