Збірна України з водного поло - чемпіони Ліги Націй (відео)

Збірна України з водного поло - чемпіони Ліги Націй (відео)
У ватерпольній Лізі Націй зіграли 11 країн. Збірна України перемогла у всіх 5-ти зіграних матчах та вперше за 20 років здобула трофей.

Хлопці не бачили таких ігор, їм було цікаво, і мені було цікаво, давно не брали участь. Очі світились. Хотілось грати, - каже Ігор Зінкевич, тренер Збірної України з водного поло.

Від потужних ударів українських ватерполістів гасло світло. Так сталось у вирішальному матчі фіналу чотирьох Ліги націй проти Швейцарії. Одному з найважчих для українців під час турніру.

До третього періоди ми тримали ініціативу. І якби світло не вимкнулось, то б зробили більшу різницю, - розказуєж Чингіз Агаджанов, гравець української збірної.

 Стартували на турнірі українці з групових ігор. Спочатку проти Англії. Яку перемогли 19:7.

Грали ми перших два періоди - було трохи метушні, багато помилок робили. Потім з кожною грою втягувались, втягувались і розуміли, що ми можемо конкурувати з іншими командами, - ділиться враженнями Орест Джура, гравець української збірної

Далі була складна гра зі збірною Литви. Добре відома українцям команда. Більшість гравців зустрічались з нею цього року на відкритому кубку Львова.

Завдяки правильній тактиці тренерів. Ми знали їхні слабкі сторони та свої сильні і завдяки цьому з другої половини гри впевнено повели, - розказує Чингіз Агаджанов.

Вони набагато сильніші були фізично і це відчувалося. Ми цю команду знаємо, вони нас знають, важко було їм протидіяти. Але ми виявились фізично витриваліші і в кінці їх переграли, -  каже Орест Джура.

Перемога над литовцями 9:4 і вихід з групи у фіналі чотирьох. Спершу впевнено виграли у Чехії - 22:10. А от далі була вище згадана Швейцарція.

Суддівство було не нашу користь. Але мене це дуже порадувало. Я хотів побачити результат і хлопці показали, що можуть це зробити. Потршки перетерли це все, ясно, що трохи незадоволений грою воротарів, середньою лініх, але бачив, що очі горять, - Ігор Зінкевич, головний тренер збірної України.

Останній матч збірної України був проти Австрії, яка навіть у разі виграшу всео одно б залишилась третьою. Підсумковий рахунок 5-го переможного матчу був 21:2 на користь українців.

Ми виграли в 20 м’ячів, начебто гра завершилась і  я десь за хвилину усвідомив, що ми вже чемпіони, -  пояснює гравець збірної.

Вперше за 20 років чоловічій збірній України з водного поло вдалось здобути чемпіонство на міжнародному турнірі. Усі 5 матчів без поразок.

Ліга Націй - стала етапом підготовки до чемпіонату Європи в Ізраїль у лютому.  Через кілька днів збірна України їде візьмн участь у Кубку Литви, далі чекає міжнародний турнір у Сербії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Гравець збірної України Яремчук оформив перший дубль за португальську "Бенфіку" (відео) Гравець збірної України Яремчук оформив перший дубль за португальську "Бенфіку" (відео)
Роман Яремчук вже забив чотири м'ячі в даному чемпіонаті Португалії та входить до числа шести найкращих бомбардирів.
"Хлопці, ну так не можна": тренер збірної України прокоментував нічию з Чехією (відео) "Хлопці, ну так не можна": тренер збірної України прокоментував нічию з Чехією (відео)
Новий очільник збірної Олександр Петраков розчарований, що команда зіграла третій матч поспіль внічию.
Головні новини України за 1 липня Головні новини України за 1 липня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Loading...
Load next