Рекорд встановлено: 406 сопілкарів на Львівщині разом виконали колядку

Рекорд встановлено: 406 сопілкарів на Львівщині разом виконали колядку

У селі Стрілки Львівської області 406 місцевих мешканців виконали колядку “Нова радість стала”, встановивши рекорд України. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

Жителі села вишикувалися у формі восьмикутної зірки та одноголосно виконали колядку “Нова радість стала” на сопілках. Після цього вони заспівали її та знову зіграли на інструментах.

Наймолодша виконавиця колядки – учениця 2 класу місцевої школи імені о. Михайла Вербицького, а найстаршому виконавцю недавно виповнилося 75 років.

Вчитель Стрілківської школи, пан Ярослав, розповів, що у кожному класі на сопілках грають від 50 до 80% учнів. Сам же рекорд був присвячений пам’яті місцевого вчителя сопілкарства, який нещодавно помер. У селі та сусідніх селах більшість дітей та багато дорослих грають на сопліках, його купують активніше, ніж в столиці.

Раніше у цьому ж селі встановили ще один рекорд – 7 років тому місцеві жителі на 237 сопілках виконали гімн України. За словами представника книги рекордів України, “ті емоції, які тут панували і просто зашкалювали, не можна зафіксувати ніякою цифрою і грамотою”.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха
РНБО оприлюднило імена ТОП-10 українських контрабандистів, зокрема під дію санкцій потрапили двоє львів'ян - Іван Бокало та Володимир Дідух.
У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.
Як екологічно та безпечно позбуватись сухостою
Щороку в області повторюється одна і та ж проблема: з настанням весни селяни починають спалювати суху траву. Внаслідок цього виникають масові пожежі, знищення рослин та тварин навколо.
Loading...
Load next