Фігуранти "вугільної справи": ексміністра Демчишина оголосили в розшук (відео)

Фігуранти "вугільної справи": ексміністра Демчишина оголосили в розшук (відео)
В грудні суд дав дозвіл на його затримання

Колишнього міністра енергетики й фігуранта так званої "вугільної справи" Володимира Демчишина оголосили в розшук. Правоохоронці встановлюють його місце перебування. Про це на брифінгу заявила радник Держбюро розслідувань з комунікацій Тетяна Сап'ян, передає РБК-Україна.

За її словами, на сьогодні з усіх фігурантів "вугільної справи" невідоме місце перебування Демчишина, у зв'язку з цим його оголошено в розшук. Що стосується інших підозрюваних, Віктор Медведчук і Сергій Кузяра перебувають під домашнім арештом, а Петру Порошенку можуть обрати запобіжний захід 17 січня.

Як випливає з бази розшукуваних осіб МВС, Демчишина оголосила в розшук Служба безпеки України. Датою його зникнення вважається 19 листопада 2021 року.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва дозволив затримати колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

В листопаді слідчі СБУ і Держбюро розслідувань заочно вручили Демчишину підозру в контрабанді вугілля з окупованого Донбасу.

За інформацією слідства, він у грудні 2014 - лютому 2015 року призначив на посади держпідприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій "Л/ДНР". А також нібито змусив керівництво "Центренерго" укласти кілька угод з ними, в тому числі на постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд гривень.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 7 липня Головні новини України за 7 липня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
ДБР оприлюднило схему постачання вугілля з ОРДЛО з Порошенком та Медвечуком (фото) ДБР оприлюднило схему постачання вугілля з ОРДЛО з Порошенком та Медвечуком (фото)
В результаті дій фігурантів "вугільної справи" енергетична галузь України була поставлена у залежність від РФ.
Loading...
Load next