"Від 100 до 300 людей щодня": сотні жінок з дітьми повертаються в Україну з Польщі

"Від 100 до 300 людей щодня": сотні жінок з дітьми повертаються в Україну з Польщі

Багато українських переселенців у Польщі та інших країнах Європи приймають рішення повернутися в Україну через місяць після початку війни.

Про це повідомляє tvn24.pl, передає РБК-Україна.

Кожного дня тільки з вокзалу Перемишля в поїздах на Львів та Одесу вирушають від 100 до 300 людей. Такі дані озвучив віце-президент Перемишля Богуслав Свєжи. Переважно це матері з дітьми, які виїхали з України в перші дні вторгнення.

Вони повертаються, тому що, як самі пояснюють - там їх дім. Незважаючи на небезпеку, вони хочуть повернутися до своїх чоловіків і батьків, які через мобілізацію не змогли покинути країну.

Деякі з пасажирів - добровольці, які хочуть воювати за свою країну.

Проте серед людей, які залишають Польщу, багато жінок з дітьми, які більше не хочуть бути біженцями. Одна з таких - Любов з Тернополя, яка повернулася в Україну з двома дітьми 9 і 13 років.

Вони знайшли притулок у Жешуві, де провели останні чотири тижні. Українка вирішила повернутися додому, тому що там залишилася вся її сім'я.

У нашому районі не стріляли та не зруйнували будинок, є надія, що це скоро закінчиться. Одна справа, коли є друзі за кордоном, а у мене нікого немає, тому знайти себе складніше, - розповіла вона.

Киянка Світлана після 3 тижнів у Гданську, де вона жила з іншими біженцями в хостелі, повернулася додому поїздом із Варшави. За її словами, 26 березня на вокзалі був "аншлаг": біженці поверталися в Україну, багато хто – до Києва.

Нагадаємо, раніше футбольний клуб "Барселона" приєдналася до допомоги українським біженцям.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН
11 березня - 16-й день повномасштабної війни з Росією. Російські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
Loading...
Load next