Гуманітарна допомога зі Швейцарії в Україну (відео)

Гуманітарна допомога зі Швейцарії в Україну (відео)
Ульріх Екснер привіз до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру багато дороговартісних медматеріалів. Згодом допомоги має надійти ще більше.

Гуманітарна допомога від закордонних колег продовжує надходити до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. І цього разу нам допомагає Швейцарія. Наші медики вже декілька десятків років працюють з лікарями цієї країни і один з професорів особисто приїхав до нас, щоб допомогти і підтримати.

Добрий день для початку і дякую за запрошення. Я з задоволенням вже 20 років приїжджаю сюди. Я продовжую справу, яку почав Паторготс , який був засновником благодійного фонду і мені приємно працювати з лікарем Романишиним, - Ульріх Екснер, професор, лікар-ортопед (Швейцарія).

Професор Екснер вже неодноразово приїжджав до країн, де був введений воєнний стан, а тому чудово знає, чим потрібно допомагати. І з собою він привіз чимало дороговартісних матеріалів. 

Це медичні матеріали, зокрема різні пластини, фіксатори тощо, - Ульріх Екснер.

Лікарі, які працюють зараз на передовій, в гарячих точках, це дуже багато вони цього використовують, бо дуже багато травм, бо війна, самі знаєте, - Богдан Романишин, завідувач відділення хірургії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Та це лише те, що він міг помістити у свою машину. Насправді згодом допомоги має надійти набагато більше.

Це не є все. Ще окрім того йде вантажівка з дуже багатьма, багатьма речима і до цього долучилися дуже багато людей там в Швейцарії. Це знову ж таки наш колега Чарльз Дюмо, який також дуже багато разів приїжджав сюди і також ми з ним багато оперували і консультували пацієнтів, - Богдан Романишин, завідувач відділення хірургії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Колеги зі Швейцарії були одними з перших, хто дізнавшись про війну, запропонував свою допомогу нашим українським лікарям. Окрім того, така благодійна співпраця тривала протягом багатьох років. 

Відновив свою роботу  фонд, швейцарський фонд допомоги Україні, з яким ми працювали протягом багатьох років попередньо і засновником цього фонду був такий отець Роберт Гоц, він помер.   Робота фонду вже була так зупинена протягом багатьох років, але цього року враховуючи війну фонд відновлює свою робот, - Богдан Романишин, завідувач відділення хірургії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Додамо, що Ульріх Екснер у довоєнний час міг здійснити до 3 візитів до Львова на рік. І за цей час спільною роботою вдалось прооперувати багато маленьких українських пацієнтів, те ще більше проконсультувати.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На кордоні з Польщею вилучили чергову контрабанду брендованого одягу (відео) На кордоні з Польщею вилучили чергову контрабанду брендованого одягу (відео)
. Водій вказав в декларації, що перевозить лише особисті речі та гуманітарну допомогу.
У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.
"Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео) "Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео)
Влада проявила «турботу», виділивши ФОПам, які зазнали збитків через пандемію по 8 тис грн. Підприємці вважають це каплею в морі та піаром.
Loading...
Load next