Окупанти змушують українських військовополонених збирати тіла своїх побратимів, — Денісова

Окупанти змушують українських військовополонених збирати тіла своїх побратимів, — Денісова
У порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти використовують працю українських військових.

Взятих у полон українських військових загарбники відправляють на території тимчасово окупованої Луганської області на примусові роботи, змушуючи збирати тіла своїх загиблих товаришів по службі.

Про це повідомляє омбудсвумен Людмила Денісова, передає ПравдаТУТ News. 

Відповідний відеоролик опубліковано одним із пропагандистських російських Telegram-каналів. На відео українських військових окупанти змушують відповідати, що нібито працюють вони на добровільній основі. 

Окупанти стверджують, що тіла українських воїнів зберігатимуть «до встановлення діалогу» з Україною або поки родичі самостійно не приїдуть за ними.

За словами Денісової, використовуючи працю українських військовополонених, окупанти порушують статті 49 та 52 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. 

Крім того, знімаючи пропагандистські відео, загарбники порушують статтю 13 Конвенції, в якій наголошується на гуманному поводженні з військовополоненими, які завжди повинні бути захищеними, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки. 

Нагадаємо, з "Азовсталі" вдалося евакуювати близько 1700 військових.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Доля людей невідома: окупанти змушують українців проходити "фільтрацію" і відправляють їх до росії Доля людей невідома: окупанти змушують українців проходити "фільтрацію" і відправляють їх до росії
Перш ніж дістатися до фільтраційних таборів люди змушені проходити декілька блок-постів з ретельною перевіркою документів.
Loading...
Load next