На окупованих територіях включно з Кримом задіяні тисячі українських партизан

На окупованих територіях включно з Кримом задіяні тисячі українських партизан

На тимчасово окупованих територіях України у русі опору задіяні вже тисячі осіб, які виконують різний об'єм операцій, розповів в ефірі Радіо НВ Сергій Кузан, голова Українського центру безпеки та співпраці.

Не хотів би відповідати на це запитання, адже інформація перебуває у віданні наших спеціальних служб, Головного управління розвідки і Сил спеціальних операцій, які і взяли на себе цю координуючу роль в організації руху опору. Однозначно мова йде на тисячі людей в різних регіонах України, однозначно йде нарощення впливів. На початку ми мали лише сотні партизан, але в міру того, як населення побачило життя під російською окупацією — до цього руху приєднуються нові і нові люди, це абсолютно тисячі людей в усіх регіонах включно з Кримом, — розповів Кузан.

За його словами, на окупованих територіях діють цілі загони партизан.

Звичайно, здійснювати підрив залізниці, здійснювати замахи на цілий керівний і політичний склад та силовий блок окупантів, як це було на Луганщині, як це було на Запоріжжі - такі вміння потребують спеціальних навичок. І звичайно що під керівництвом Буданова здійснювалася підготовка таких спеціалістів і вона показала свою ефективність по тому, як росіяни почувають себе невпевнено. Скільки акцій різного було вже організовано. Але окрім того є ще звичайне, мирне населення і далеко не всі люди мають відповідні вміння і навички щоб здійснити такі акції, — сказав голова Українського центру безпеки.

Експерт також зазначив, що навіть мінімальна діяльність на користь руху опору є вагомою підтримкою партизан.

Тому навіть поклейка листівки — це вже велика допомога нашому руху опору, тому що навіть одна листівка є демонстрацією присутності України на окупованих територіях і це означає, що будь який-окупант не буде почуватися більше впевнено, — резюмує він.

Нагадаємо, раніше у Херсонській області ворожий снайпер вбив волонтера, який вивозив людей з окупованої території.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next