Зеленський відвідав передову у Харківській області та вручив нагороди військовим (фото)

Зеленський відвідав передову у Харківській області та вручив нагороди військовим (фото)

Президент Володимир Зеленський побував на передовій на Харківщині і вручив військовим державні нагороди.

Про це Зеленський написав у Фейсбуці та оприлюднив фото з військовими.

Харківщина. Передові позиції наших військових. Відчуваю безмежну гордість за наших захисників. Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України, - написав Зеленський.

Він додав, що дякує кожному захиснику за службу.

Як повідомляє Офіс Президента, глава держави ознайомився з оперативною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів.

Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди та цінні подарунки й поспілкувався із захисниками України.

Також Володимир Зеленський оглянув зруйновані житлові будинки Харкова та провів робочу нараду щодо ситуації в місті та області.

Про це повідомили на каналі президента у telegram. 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що наразі тимчасово окуповано 31% території області, 5% було звільнено від російських загарбників.

Ми ще не можемо повністю обстежити деякі звільнені населені пункти, оскільки там тривають обстріли, провести повноцінне розмінування й розпочати відновлення критичної інфраструктури. Де ми можемо робити це дистанційно – ми це робимо, – сказав Синєгубов.

Очільник області доповів президенту, що окупанти пошкодили 2229 багатоповерхових будинків, з них 225 зруйновані повністю. У Харкові зруйновано 30,2% від загального житлового фонду.

Під час наради президент запропонував проаналізувати доцільність відновлення пошкоджених панельних будинків. За його словами, програма відновлення є також нагодою модернізувати країну та міста.

Якщо вже так сталося і в нас війна, то чи не варто розглянути можливість прибрати по всій країні панельні будинки, особливо на зруйнованих територіях, – зазначив він.

Він додав, що нові будинки планують зводити з бомбосховищами та укриттями.

Маємо знайти кошти, кредитні лінії. Держава повинна забезпечити це з погляду гарантій, а керівники міст і областей мають знаходити класні проекти та гроші,– сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше внаслідок обстрілів Харкова загинули семеро людей.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next