Віталія Кличка нагородять премією Артура Еша за мужність

Віталія Кличка нагородять премією Артура Еша за мужність

Колишній чемпіон з боксу у важкій вазі та мер Києва Віталій Кличко буде удостоєний нагороди Артура Еша за мужність на ESPYS 2022. Нагорода вручається заслуженому члену спортивного світу, який робить велику справу далеко за межами ігрового поля, великим чином впливаючи на світ.

Кличко, який був мером міста з 2014 року, був центральною фігурою в обороні своєї країни з моменту широкомасштабного вторгнення російських військ наприкінці лютого 2022 року.

 Оскільки столиця пережила тижневу облогу та боролася за те, щоб утримати Київ під контролем, Кличко став одним із облич української стійкості, яка надихає людей у ​​всьому світі. Разом зі своїм братом Володимиром, також колишнім чемпіоном у важкій вазі, Клички пообіцяли взятися за зброю поряд зі своїми співгромадянами, і були лідерами чудової реакції українців на вторгнення. Ця відповідь включала інших боксерів, таких як Василь Ломаченко, дворазовий золотий призер Олімпійських ігор і один з найкращих боксерів у світі, а також Олександр Усик, провідний гравець у суперважкій вазі.

Для мене велика честь отримати цю нагороду, – сказав Кличко. – Я переконаний, що це визнання мужності та недоторканності українського народу, який більше 3 місяців мужньо протистояв російському агресору. Це нагорода для кожного, хто захищає незалежність і свободу України, - прокоментував Віталій Кличко.

Віталій Кличко вперше увійшов в українську політичну сферу у 2006 році, у перерві від боксу, коли балотувався на пост мера Києва і фінішував другим на виборах. Він залишався політично активним навіть після того, як повернувся на ринг, і спочатку зобов’язався балотуватися на пост президента в 2014 році, перш ніж в кінцевому підсумку взяти участь у перегонах за мерів і виграти. З тих пір він став мером з найдовшим стажем роботи в історії міста, залишаючись видатною фігурою в країні. Це, звісно, ​​продовжувалося й у воєнний час, коли Кличко лише кілька тижнів тому виступив на Всесвітньому економічному форумі у Швейцарії, закликаючи свою впливову аудиторію, що їхня найбільша помилка — вважати, що вплив війни в Україні обмежується її кордонами. .

Врівноваженість і сила Віталія, коли його місто та країна стикаються з незбагненними випробуваннями, набагато перевершили неймовірну рішучість, яку він продемонстрував як один із найкращих чемпіонів боксу у важкій вазі. Його відданість народу України була світовим натхненням, а його хоробрість є яскравим прикладом стійкості людського духу. Для нас велика честь нагородити його нагородою Артура Еша за відвагу., – сказав виконавчий редактор ESPN Content Роб Кінг. 

Премія Еша стала однією з найвидатніших, престижних і найвідоміших нагород у спорті та отримала визнання світових ікон, таких як Мухаммед Алі та Нельсон Мандела, маловідомих героїв, як-от Заевіон Добсон та Еммануель Офосу Єбоа, спортивних легенд, як-от Пет Саммітт. і Біллі Джин Кінг та багато інших.

Нагадаємо, що Маріуполь чинить спротив: радник мера каже, палять техніку окупантів, вбито "МЧСника" (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео) У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)
На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Правоохоронці прийшли із обшуками до будинку Віталія Кличка у Києві Правоохоронці прийшли із обшуками до будинку Віталія Кличка у Києві
До будинку в якому проживає мер столиці Віталій Кличко силовики прийшли з обшуками, однак до помешкання Кличка вони так і не потрапили. Сам мер вважає, що вони прийшли в іншу квартиру - вона нижче на декілька поверхів.
Loading...
Load next