Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала понад 25 тисяч голосів

Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала понад 25 тисяч голосів

Петицію має розглянути президент України. Ініціаторкою документа стала Анастасія Совенко. Документ створили 3 червня.

У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім'ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар, — зазначено у петиції.

Серед українських військових чимало ЛГБТ-людей, а тому Верховна рада та президент Володимир Зеленський мають зробити все, аби узаконити одностатеві сім’ї в Україні та урівняти їх у правах з різностатевими. З таким закликом виступив голова ГО “Українські військові ЛГБТ за рівні права” та об’єднання ЛГБТ-військових Віктор Пилипенко.

Пилипенко нагадав, що ЛГБТ-люди завжди були серед військових, водночас не завжди були видимими.

Так, ми невеличка група українського суспільства, нас всіх всього лиш від 7 до 12 відсотків. Через те, що нас мало і часто ми мало видимі, на нас зганяють свою агресію та ненависть радикали, носії радянської моралі, тюремних понятій та духовних скреп… З 1991 року, 2014-го, 24.02.2022 ми у лавах ЗСУ, НГУ, добровольчих батальйонів боронимо Вітчизну від загрози російської тиранії, імперіалізму, загрози тюремного закріпачення нашого права на свободу та існування, – зазначив він.

За шість останніх років в Україні у півтора раза скоротилася кількість тих, хто негативно ставиться до ЛГБТ, – з 60,4% до 38,2%, а також учетверо зросла кількість тих, хто ставиться до ЛГБТ позитивно, – з 3,3% до 12,8% та в півтора раза тих, хто ставиться байдуже, – з 30,7% до 44,8%.

Нагадаємо, що "Дно дна": росіяни передали маріупольцям пліснявий черствий хліб та лопати (фото).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next