Працював на спецслужби РФ: затримано ексначальника регіонального управління СБУ (відео)

Працював на спецслужби РФ: затримано ексначальника регіонального управління СБУ (відео)
Він брав участь у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали колишнього очільника одного із регіональних управлінь СБУ. 

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу ДБР.

У межах розслідування кримінального провадження встановлено факти співпраці цього чоловіка Служби з представниками спецслужб російської федерації. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами.

Співробітник СБУ також передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, було задокументовано передачу ним інформації, що становить державну таємницю.

Фігурантами таких справ є і співробітники СБУ, що свідчить про тенденцію до самоочищення Служби. Викриваючи такі ситуації, а не приховуючи їх, ми впроваджуємо курс на побудову сучасної та дієвої спецслужби, що здатна протидіяти сильному ворогу, який наносить шкоду державній безпеці України, - зазначили у повідомленні Служби безпеки.

Також встановлена безпосередня участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії угруповування завдавали шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці нашої держави.

Наразі чоловікові готується повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Нагадаємо, російський посол пригрозив Лондону затяжною війною в Україні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала російського агента, який «здавав» ворогу позиції ЗСУ на Харківщині (відео) СБУ затримала російського агента, який «здавав» ворогу позиції ЗСУ на Харківщині (відео)
Спецпризначенці СБУ затримали зрадника, коли він їхав виконувати чергове завдання.
СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції української ППО на сході (відео) СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції української ППО на сході (відео)
Зрадник був завербований представником спецслужб рф для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.
Loading...
Load next