Українців у Криму закликали потурбуватись про базові заходи безпеки

Українців у Криму закликали потурбуватись про базові заходи безпеки

Представниця Президента в Криму Таміла Ташева заявила, що Україна цінує життя власних громадян та закликала потурбуватись про базові заходи безпеки, якщо люди живуть в районі розміщення постійних або мобільних військових об’єктів в тимчасово окупованому Криму. Про це вона сказала під час брифінгу.

Нещодавні й уже, можна сказати, регулярні вибухи на території Кримського півострова викликають різну реакцію у місцевого населення. Частина людей радіє та чекає на ЗСУ, бо розуміють, що цю війну розв'язала не Україна, а пропаганда рф про нібито “захищенний Крим та надійне ППО” вже давно не працює, - сказала Ташева.

Вона зазначила, що частина населення налякана та боїться бойових дій і вибухів.

Тут ми хочемо наголосити, що Україна цінує життя власних громадян, але і ви маєте потурбуватись про базові заходи безпеки: якщо ви живете в районі розміщення постійних або мобільних військових об’єктів – то слід виїхати якомога швидше подалі від них. У випадку вибухів, якщо ви перебуваєте в будинку, слід використовувати правило “двох стін”.

Також варто підготувати та скласти речі найпершої потреби, документи, заряджені павер банки, ліхтарики, забезпечити себе достатньою кількістю питної води. Перевірте, чи є укриття поблизу вашого житла, чи вільний до них доступ.
 

Повідомляйте спеціальним службам України всю відому вам інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше, - розповіла Ташева.

Вона наголосила, що всі роки окупації Криму, рф будувала собі військовий плацдарм і нехтувала безпекою цивільного населення.

За інформацією Представництва, багато бомбосховищ не облаштовані, закриті або просто завалені сміттям. Не довіряйте брехливим заявам окупаційних адміністрацій – самостійно забезпечте собі вільний доступ до укриття, - додала Ташева.

Нагадаємо, що представники місії МАГАТЕ прибули до Запоріжжя — Reuters.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
"Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів "Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів
Історія про сильну внутрішню боротьбу кримської татарки, яка покинула півострів після анексії Росією її домівки. Зараз жінка хвилюється за майбутнє своєї донечки й прагне, аби її дитина почувала себе вільною та не втрачала своєї ідентичності. Та найбільше її турбує питання: чому ж саме кримські татари проходять такі важкі випробування.
В Україну приїхав російський репер Баста, який раніше виступав в окупованому Криму В Україну приїхав російський репер Баста, який раніше виступав в окупованому Криму
У Київ приїхав російський репер Баста, який раніше відвідував територію окупованої автономної республіки й проти якого раніше діяла заборона через виступи та незаконне відвідування Криму.
Loading...
Load next