США не виключають, що росія може застосувати хімічну зброю в Україні - Politico

США не виключають, що росія може застосувати хімічну зброю в Україні - Politico

Представники адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що росія може спочатку застосувати хімічну зброю в Україні, перш ніж вдатися до ядерної конфронтації з НАТО, якщо російські війська продовжать втрачати позиції. Повідомляє видання Politico з посиланням на шість обізнаних джерел, серед яких є високопосадовці Пентагону.

За словами співрозмовників видання, США не мають жодних розвідувальних даних, що дозволяють припустити, що така атака в Україні неминуча. Багато представників міністерства оборони США вважають, що в зимові місяці бойові дії сповільняться і жодна зі сторін не зможе відвоювати значні території.

Але у разі продовження втрат на полі бою або повного розвалу російської армії деякі високопосадовці, які займаються цим питанням, вважають, що москва може вдатися до використання хімічної зброї - у тому числі тієї, яку пов'язують з отруєнням опозиціонера Олексія Навального.

За словами одного з чиновників, у такій атаці можуть бути використані речовини, які легко приховати, що ускладнить покладання провини на москву. За словами чиновників та експертів, деякі хімікати можуть бути використані для атаки з масовими жертвами – їх можна перетворити на аерозоль або використовувати у боєприпасах для заподіяння шкоди великій групі людей.

Рада національної безпеки США відмовилася від коментарів.

США вважають, що росія вкладає кошти у нарощування свого потенціалу хімічної зброї. За словами помічника члена Конгресу, з яким поговорили журналісти Politico, восени цього року сенатори були проінформовані про запаси хімічної зброї в Росії та загрозу Україні.

Нагадаємо, що навчальні заклади на Київщині 24 листопада працюватимуть у черговому режимі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство
В американському штаті Техас у місті Г’юстон, Україна відкриє четверте за рахунком генеральне консульство у Сполучених Штатах.
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
Loading...
Load next