Монастир у Лаврі не закриватимуть, літургії проводитимуться двома мовами - Епіфаній

Монастир у Лаврі не закриватимуть, літургії проводитимуться двома мовами - Епіфаній

Мова про закриття монастиря у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі не йдеться. Мовою богослужінь буде стародавня слов'янська та українська. Про це заявив очільник ПЦУ митрополит Епіфаній.

У зв’язку з подіями, пов’язаними зі Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою, вважаю за необхідне дати пояснення щодо низки питань. Найперше, слід підкреслити, що в жодному разі не йдеться про закриття цього монастиря, припинення в ньому молитви, богослужінь, чернечого життя. Порівняння нинішніх подій із минулими гоніннями комуністичної влади на Церкву загалом та двократним закриттям монастиря зокрема – безпідставна маніпуляція. Особливо цинічно вона звучить з вуст ієрарха, який був тісно пов’язаний з Компартією та навіть намагався від неї висуватися на виборну посаду, - сказав Епіфаній.

Він закликав братію Лаври сприяти процесу звільнення від московського ярма.

Ми маємо єдину православну віру та належимо до єдиної Церкви Христової. Московська духовна влада в Україні є неканонічною, і всі бачать, як Кремль використовує її проти українського народу. Лавра не повинна бути інструментом боротьби проти України, але навпаки – місцем молитви, побожного чернечого життя в дусі отців та подвижників минулого, місцем, яке духовно надихатиме наших співгромадян у ці важкі часи, - зазначив Епіфаній.

Епіфаній заявив, що він як Священноархімандрит засвідчує свою повагу до справжніх побожних традицій життя Лаври, її богослужбових особливостей, до тих отців і братів, хто прийшов до цієї обителі заради подвигу і спасіння душі.

До всіх, хто не поділяє ідеологію «русского міра» і ті викривлення, які вона вносить у церковне життя. Відкриваючи монастир у складі Помісної Церкви, наш Священний Синод водночас звернувся до Уряду з проханням надати у Лаврі приміщення для чернечого життя та богослужінь. Це прохання залишається актуальним, і ми наполягатимемо на тому, щоби чернече життя, можливість для щоденної молитви та богослужінь були належним чином забезпечені. Ми чуємо безпідставні запевнення, що нібито ситуація навколо Ларви є «тимчасовою» і невдовзі її знову закріплять за попередніми користувачами. Ці твердження не відповідають дійсному стану речей, - сказав Епіфаній.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що цього року ПЦУ все ж таки отримає Благодатний вогонь. Святе світло доставлять в Україну за такою ж схемою, яка була у 2020 році.
Варфоломій та Епіфаній проведуть спільну літургію в Софійському соборі Варфоломій та Епіфаній проведуть спільну літургію в Софійському соборі
Богослужіння відбуватиметься на території собору в Києві просто неба.
Loading...
Load next