В Івано-Франківську віряни ПЦУ прийшли на перше богослужіння у храм, що належав упц мп (відео)

В Івано-Франківську віряни ПЦУ прийшли на перше богослужіння у храм, що належав упц мп (відео)

 В Івано-Франківську 28 березня у церкві Різдва Христового на вулиці Довженка, яка належала упц московського патріархату, священники ПЦУ планували провести перше богослужіння. Біля храму зібралися кілька сотень людей. Між вірянами упц мп та ПЦУ сталася сутичка. Про це повідомляє Суспільне.

Ми — на своїй землі, тут не може бути ніякого "руского міра". Ми прийшли, щоб тут була Православна церква України, а не московська. Вони підтримують війну, підтримують окупантів, — каже франківка Анна Борисюк.

Віряни зайшли всередину церкви через задні двері.

В Чернівецько-Буковинській єпархії уп мп заявляють, що активісти під час нібито штурму собору використали сльозогінний газ.

Нагадаємо, що на честь розстріляного героя назвали вулицю.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Церковне питання: московський патріархат ще не "все"? (відео) Церковне питання: московський патріархат ще не "все"? (відео)
Евакуйовані священнослужителі ПЦУ звернулися до міської ради щодо можливості використання Свято-Георгіївського кафедрального собору.
На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція
За попередніми підрахунками Національної поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. Зокрема безпеку на Великдень гарантуватиме понад 29 тисяч правоохоронців по всій Україні.
Loading...
Load next