В Одесі чоловік передавав ворогу дані про ЗСУ: отримав довічне

В Одесі чоловік передавав ворогу дані про ЗСУ: отримав довічне

Малиновський райсуд м.Одеси засудив на довічне чоловіка, який збирав і передавав ворогу дані щодо дислокації військових об’єктів ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Як зазначається, суд визнав обвинуваченого винним у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, вчинені в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України), а також у незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин та бойових припасів (ч.1 ст. 263 КК України).

Зазначається, що у період з квітня по травень 2022 року зловмисник з власної ініціативи вийшов на зв’язок із представниками спецслужб Росії та виконував їхні завдання на території Одеси та Одеської області. Крім того, чоловік придбав вибухові речовини та боєприпаси, які зберігав у напівзруйнованій будівлі.

На суді обвинувачений свою провину визнав повністю, але не розкаявся. Під час останнього слова він заявив, що шкодує лише про те, що його "дуже рано викрили" у вчиненні підривної діяльності проти України.

Суд вважає, що суспільна небезпека обвинуваченого як окремої людини занадто висока, тому що він – ідейний ворог України. Здатність його вміло мислити, використовуючи свою освіту, вміння та минулу роботу у міліції, створюють для національної безпеки значні ризики у проведені підривної діяльності на користь головного ворога України - російської федерації - йдеться у повідомленні.

І хоч обвинувачення пропонувало призначити фігуранту покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, колегія суддів вирішила, що воно "не буде відповідати особистості обвинуваченого" і призначила покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному суді.

Нагадаємо, Окупанти обстрілюють Харків та область, чути вибухи

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука Справа - сфабрикована, мотив - політичний: італійський суд звільнив українського режисера Лавренчука
Митця незаконно затримали в Неаполі в грудні 2021 року за запитом Росії про екстрадицію.
В Україні вперше судитимуть російського військового за вбивство цивільного В Україні вперше судитимуть російського військового за вбивство цивільного
Окупанту загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Російського військового засудили до довічного ув'язнення за вбивство цивільного (відео) Російського військового засудили до довічного ув'язнення за вбивство цивільного (відео)
Адвокати засудженого подаватимуть апеляцію щодо вироку суддів.
Loading...
Load next