Громадянина Саудівської Аравії засудили до смертної кари за публікації у Twitter

Громадянина Саудівської Аравії засудили до смертної кари за публікації у Twitter

Судовий вирок винесено Мохаммеду бін Насеру аль-Гамді, 54-річному вчителю на пенсії. Торік чоловік був під арештом. Його помістили в одиночну камеру та не давали можливості спілкуватися з адвокатом.

Про це повідомляє AP.

Суд визнав винним чоловіка через образу короля та принца. Відомо, що чоловік мав лише 8 підписників у Twitter і частіше репостив інші публікації, аніж щось писав сам.

Смертний вирок Аль-Гамді за твіти є надзвичайно жахливим. Він відображає ескалацію репресій влади Саудівської Аравії. Влада країни чітко сигналізує — ніхто не захищений і навіть твіт може призвести до смерті, — прокоментувала цю історію Ліна Алхатлул, керівник відділу моніторингу та адвокації лондонської правозахисної групи ALQST.

Відповідно до судових документів, звинувачення висунуті проти аль-Гамді, включають "зраду його релігії", "порушення безпеки суспільства", "змову проти уряду" та "звинувачення королівства та наслідного принца"— усе за його діяльність в інтернеті.

Це фальшиве рішення має на меті образити мене особисто після невдалих спроб слідства повернути мене в країну, — заявив брат обвинуваченого, Саїд бін Насер аль-Гамді, який є критиком уряду Саудівської Аравії.

Як відомо, Саудівська Аравія використовувала арешти членів родини в минулому як засіб тиску на тих, хто перебуває за кордоном, аби змусити їх повернутися додому.

Нагадаємо, Парламент Болгарії проголосував за постачання Україні непридатних ракет С-300

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В разі атаки РФ у містах залунають сирени, буде оголошення по радіо, надійде повідомлення телефоном, — Крищенко В разі атаки РФ у містах залунають сирени, буде оголошення по радіо, надійде повідомлення телефоном, — Крищенко
Заступник Кличка заявив, що Київ, як і вся держава, готується до збройної агресії.
У випадку потреби: українцям, які застрягнуть за кордоном через скасування рейсів, обіцяють допомогу У випадку потреби: українцям, які застрягнуть за кордоном через скасування рейсів, обіцяють допомогу
Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень.
Україна отримає пряме авіасполучення з Саудівською Аравією Україна отримає пряме авіасполучення з Саудівською Аравією
Саудівська Аравія відкриває пряме авіасполучення з Україною. Прямі рейси буде здійснювати лоукостер Flynas, який лише заходить на український ринок.
Loading...
Load next