В Україні розроблять правопис кримськотатарської мови на основі латиниці

В Україні розроблять правопис кримськотатарської мови на основі латиниці

У Державній службі з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) створено робочу групу з розроблення правопису кримськотатарської мови на основі латинського алфавіту.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Під співголовуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося чергове засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови. Учасники обговорили стан реалізації проєкту правопису кримськотатарської мови з використанням алфавіту основі латинської графіки.

Зокрема, представник від ДЕСС повідомив про створення робочої групи, яка займатиметься розробленням правопису. До складу групи увійшли мовознавці, а також представники наукової спільноти від кримськотатарського народу. Вони працюватимуть над розробленням офіційного правопису кримськотатарської мови на основі латинського алфавіту.

У Мінреінтеграції нагадали, що згідно з розпорядженням Уряду проєкт правопису кримськотатарської мови на базі латинської графіки має бути розроблений до 30 вересня 2024 року. Відповідальними за розроблення правопису визначено ДЕСС та МОН.

Для захисту та популяризації кримськотатарської мови впровадження нового правопису – вкрай необхідне рішення. Адже використання латинського алфавіту полегшить вивчення мови як етнічними кримськими татарами, так і всіма охочими, – зазначила Верещук.

У засіданні також взяли участь співголови Нацкомісії: Постійний Представник Президента в АРК Таміла Ташева, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, а також представники державних органів та мовознавці з освітніх установ.

Нагадаємо, У Фінській затоці розпочалися навчання країн НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
В Україну приїхав російський репер Баста, який раніше виступав в окупованому Криму В Україну приїхав російський репер Баста, який раніше виступав в окупованому Криму
У Київ приїхав російський репер Баста, який раніше відвідував територію окупованої автономної республіки й проти якого раніше діяла заборона через виступи та незаконне відвідування Криму.
Окупанти Криму б'ють на сполох через брак води на курортний сезон Окупанти Криму б'ють на сполох через брак води на курортний сезон
В окупованій Ялті під час курортного сезону воду подаватимуть за графіком. Опади не змогли компенсувати трирічну посуху з підвищеним споживанням води в час курортного сезону.
Loading...
Load next