За два роки на платних камерах у СІЗО заробили ₴21 мільйон

За два роки на платних камерах у СІЗО заробили ₴21 мільйон

Упродовж двох років функціонування пілотного проєкту «Платні камери в СІЗО» за користування послугою сплачено 21 млн грн.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

За два роки функціонування пілотного проєкту «Платні камери в СІЗО» надійшло 21 млн грн, за рахунок яких здійснювався ремонт безкоштовних камер, - заявили у відомстві.

Також повідомляється, що середня заробітна плата засуджених зросла на 16% порівняно із 2022 роком.

Окрім того, у Мін’юсті інформують про розроблення та впровадження нових корекційних програм, спрямованих, зокрема, на формування відповідального материнства, психологічну підтримку засуджених ветеранів війни, а також - запуск пілотного проект “Дільниця соціальної реабілітації – на шляху додому (СКАНДІ)”, що спрямований на зміну підходів до організації виконання та відбування покарання.

Як зазначається, реалізація пілотного проєкту створить найбільш оптимальні умови для соціальної взаємодії у дільниці соціальної реабілітації на засадах динамічної безпеки, запроваджує сучасні форми і методи проведення ресоціалізаційної роботи, створює умови відбування покарання, максимально наближені до домашніх.

У відомстві нагадують, що у грудні 2022 року Кабінет міністрів схвалив Стратегію реформування пенітенціарної системи до 2026 року і детальний план заходів до неї.

Ми можемо констатувати, що засуджені та ув’язнені утримуватимуться в належних умовах, що відповідають національним та міжнародним стандартам. Це дозволить зменшити кількість рішень Європейського суду з прав людини щодо порушення прав засуджених та осіб, узятих під варту, в Україні, а також суму компенсацій з державного бюджету у зв’язку з такими рішеннями, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Вперше за довгий час: Укрпошта доставила міжнародні відправлення із-за кордону до України залізницею

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США повернуть Україні викрадені єврейські артефакти, які вивезли під час Голокосту США повернуть Україні викрадені єврейські артефакти, які вивезли під час Голокосту
Спершу єврейські артефакти збиралися виставити на торги в Нью-Йорку, але потім вирішили повернути країнам походження. 
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next