Президент України затвердив лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка

Президент України затвердив лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка

Президент України указом затвердив лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 року.

Про це йдеться на сайті Офісу президента, указ №№143/2024.

  • "Література"

Дмитро Лазуткін за книгу поезій "Закладка".

Ярина Чорногуз за книгу поезії "[dasein: оборона присутності]".

  • "Публіцистика, журналістика"

Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василиса Степаненко за серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя (репортажі, фото та відеорепортажі, розслідування та фільм "20 днів у Маріуполі").

  • "Музичне мистецтво"

Джамала — за альбом Qirim.

Композиторка Кармелла Цепколенко — за кантати "Читаючи історію" за поезією Оксани Забужко, "Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?" за поезією Сергія Жадана, Дуель-Дует для скрипки та контрабасу, Симфонію № 5.

  • "Театральне мистецтво"

Іван Уривський, Тетяна Овсійчук, Сусанна Карпенко за виставу "Конотопська відьма" за повістю Григорія Квітки-Основ’яненка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

  • "Візуальні мистецтва"

Андрій Єрмоленко — серія робіт "Ukrainian resistance // Український опір".

Нагадаємо, У "Дії" стартувало бета-тестування освітніх документів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео) "Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео)
Президент України Володимир Зеленський у великодньому привітанні згадав також про військовослужбовців на Донбасі та лікарів, які борються з коронавірусом.
Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина" Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"
В Офісі Президента України закликають правоохоронців звернути увагу на марш, який провели у Києві, 28 квітня до дня створення дивізії СС "Галичина".
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next