Ексвласники «ПриватБанку» хочуть знову оскаржити націоналізацію

Ексвласники «ПриватБанку» хочуть знову оскаржити націоналізацію

14 березня 2024 року Господарський суд Києва після тривалої перерви має розглянути справи за позовом колишніх власників «ПриватБанку» Ігоря Коломойського та компанії Triantal Investments (зареєстрована на Кіпрі) до державного «ПриватБанку».

Про це повідомляє пресслужба банку.

Через майже вісім років після націоналізації ПриватБанку, ексвласники втретє спробують скасувати націоналізацію та визнати недійсними договір купівлі-продажу акцій банку державою. Згідно з матеріалами справи, до націоналізації банку, Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal - 16,6%. Позов з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій банку та повернути їх колишнім власникам було подано ще у лютому 2019 року, - йдеться у повідомленні.

До прийняття Закону 590-ІХ (так званого «антиколомойського закону») у 2020 році позов розглядали достатньо швидко, судові засідання відбувались майже щотижня, а після цього розгляд справи неодноразово відкладався, а судові засідання не проводилися.

«Компанія «Triantal Investments» зареєстрована на Кіпрі та визначена як пов'язана з ексвласниками.

Нагадаємо, На підконтрольну Україні територію повернули ще 3 дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 22 липня Головні новини України за 22 липня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Скандальний суддя Вовк допомагав Коломойському у справі проти "Приватбанку" Скандальний суддя Вовк допомагав Коломойському у справі проти "Приватбанку"
Суддю Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка підозрюють у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським у однії із справ «ПриватБанку». Про це свідчить записана розмова у кабінеті Вовка.
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
Loading...
Load next