На інтернет-аукціоні намагалися незаконно продати історичну пам’ятку часів Київської Русі

На інтернет-аукціоні намагалися незаконно продати історичну пам’ятку часів Київської Русі

На Волині правоохоронці запобігли незаконному продажу на інтернет-аукціоні унікальної історичної пам’ятки часів Київської Русі із зображенням “Святого воїна”.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури Волинської області розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення особою знайденого чи такого, що випадково опинилося у неї, чужого майна або скарбу, які мають особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність (ч. 1 ст. 193 КК України).

Під час слідства вдалося віднайти унікальну пам’ятку – вирізьблену кам’яну плиту Х-ХІІІ ст. із зображенням “Святого воїна” періоду Київської Русі. Історичну пам’ятку невстановлені особи намагалися незаконно продати на інтернет-аукціоні.

За словами генерального директора Національного музею історії України, доктора історичних наук Федора Андрощука, пам’яток такого рівня не знаходили в нашій країні впродовж останнього століття.

Добре збережена кам’яна плита із зображенням “Святого воїна”, ймовірно, Святого Дмитра, могла бути окрасою одного із храмів Галицько-Волинського князівства. Унікальну знахідку передадуть до Національного музею історії України на зберігання та проведення дослідження. Надалі її залишать у музеї.

Нагадаємо, Шпигував за кораблями ЗСУ: СБУ затримала російського агента

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Благодійний фонд "Народна Армія" організував аукціон для допомоги ЗСУ: як долучитися (відео) Благодійний фонд "Народна Армія" організував аукціон для допомоги ЗСУ: як долучитися (відео)
Лотами аукціону будуть підписані футболки від футболістів Романа Зозулі та Романа Безуса.
На Волині у приміщенні сільради працював підпільний манікюрний салон (відео) На Волині у приміщенні сільради працював підпільний манікюрний салон (відео)
Наразі діяльність манікюрного салону Наталії Штефанеси у приміщенні сільської ради вже припинили. Приміщення площею 30 м² з власним санвузлом, якого навіть не було у працівників ради, віддадуть для потреб одного із комунальних підприємств сільради.
У Волинській області відремонтували дорогу до Шацьких озер (фото) У Волинській області відремонтували дорогу до Шацьких озер (фото)
Тепер українці, які планують цього літа відпочивати на Волині поблизу Шацьких озер зможуть дістатись до місця значно швидше та комфортніше.
Loading...
Load next