У вересні в українських школах запустять курс «Уроки щастя»

У вересні в українських школах запустять курс «Уроки щастя»

У вересні в українських школах запровадять курс «Уроки щастя» із соціально-емоційного навчання Well-Being.

Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

«Уроки щастя» – так в українській адаптації називається американський курс із соціально-емоційного навчання Well-Being.

Рада розповісти, що з вересня його запустять у наших школах для учнів у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Чому саме щастя? Бо курс розкриватиме найважливіші знання й навички, без яких неможливе щасливе, змістовне, плідне життя, - зазначила дружина Президента.

Зокрема у ньому йтиметься про уміння будувати стосунки з людьми (щастя і стійкість нерозривно з цим пов’язані), а також вміння бути творцем свого життя.

Курс розкриває поняття «людинознавство», а саме - розуміння того, що означає бути людиною. Крім того, він навчить дітей умінню любити, співчувати, жити гідно й бути вільними, а також мудрості та як зростати в ній.

Не менш важливим є вміння осмислювати життя та досвід, а також віднайти сенси життя, підкреслила Зеленська. Також у курсі йтиметься про важливість розуміти емоційні потреби і почуття як власні, так і свого оточення.

За словами Зеленської, «живемо в часи, коли подібні навички не менш важливі, ніж знання математики чи біології. Особливо навички піклування про ментальне здоров'я – тому вітчизняні фахівці адаптують курс до українських реалій, адже вони, на жаль, зараз кардинально відрізняються для наших дітей».

Перша леді подякувала всім причетним до впровадження цього важливого курсу та побажала освітянам плідної роботи з ним.

Нагадаємо, Зеленський: Росія за тиждень випустила по Україні 600 авіабомб, понад 60 «Шахедів» та 40 ракет

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка” В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка”
Перестали видавати одеський дитячий журнал "Пчелка". Причиною цьому слугувало звернення до мовного омбудсмена Тараса Кременя.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next