КМДА і власники знесеної садиби Зеленських підписали меморандум про її відновлення

КМДА і власники знесеної садиби Зеленських підписали меморандум про її відновлення

Власники несанкціоновано зруйнованої 19 липня садиби Зеленських у Києві зобов'язуються її відновити у тому вигляді, який вона мала.

Про це повідомляє Київський міській голова Віталій Кличко.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА 23 липня підписав меморандум із власниками знесеної будівлі садиби Зеленських.

Згідно з документом, власники зобов'язуються відновити її в тому вигляді, який вона мала. Співпрацювати з міською владою та громадськістю щодо створення проєкту відновлення, оформлення всіх необхідних за законом дозволів і документів, відкритості всього процесу відновлення садиби.

Але, як я вчора заявив, місто позиватиметься в суді до забудовника, який незаконно зніс садибу Зеленських, та до власників будівлі. З вимогою заново відбудувати садибу. Щоб у міської влади були законні важелі впливу на виконання підписаного меморандуму й обіцянок власників будинку, - зауважив Кличко.

Також міська влада наполягає, щоб правоохоронці зʼясували й оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби та притягнули їх до відповідальності.

Нагадаємо, На 15 пляжах Києва якість води не відповідає нормам

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео) У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)
На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.
Відкрили лише день тому: у центрі Києва вантажівка провалилась у фонтан (відео) Відкрили лише день тому: у центрі Києва вантажівка провалилась у фонтан (відео)
Вантажівка пошкодила покриття фонтану та ймовірно форсунки під землею. Наразі фахівці перевіряють їхній стан.
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Loading...
Load next