На 15 пляжах Києва якість води не відповідає нормам

На 15 пляжах Києва якість води не відповідає нормам

Комунальне підприємство «Плесо» провело дослідження якості води на 15 столичних пляжах і виявило, що проби не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату.

У 2024 році пляжний сезон у столиці не оголошували, враховуючи дію воєнного стану та відповідне рішення Ради оборони міста Києва. У зв'язку з цим громадянам не рекомендують відвідувати пляжі та зони відпочинку з метою уникнення масового скупчення людей.

Проте КП «Плесо» регулярно проводить дослідження та оновлює моніторинг якості води в місцях масового відпочинку киян на водних об’єктах.

Минулого тижня перевірили такі пляжі: «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Чорторий», «Наталка», «Центральний», «Молодіжний», «Дитячий», «Венеція», «Веселка», «Галерний», «Тельбін», «Райдуга», «Троєщина», «Вербний» та «Пуща-Водиця».

За результатами санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проби води на цих пляжах не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, а отже купатися на них заборонено. Так, індекс ЛКП (лактопозитивна кишкова паличка) у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойм.

Кишкова паличка найактивніше розмножується у водоймах у спеку та після рясних опадів. У разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота й діарея), запалення сечовивідних шляхів, статевих органів і важчі захворювання.

Нагадаємо, У Сумах посилять нагляд за модульними укриттями

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відкрили лише день тому: у центрі Києва вантажівка провалилась у фонтан (відео) Відкрили лише день тому: у центрі Києва вантажівка провалилась у фонтан (відео)
Вантажівка пошкодила покриття фонтану та ймовірно форсунки під землею. Наразі фахівці перевіряють їхній стан.
Купатись заборонено: на п’яти пляжах Києва знайшли небезпечну кишкову паличку Купатись заборонено: на п’яти пляжах Києва знайшли небезпечну кишкову паличку
На території п'яти столичних пляжів заборонили купатись. Оскільки, у пробах води, виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички.
У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі
В Україні у понеділок, 26 квітня, збережеться холодна погода, на більшій частині території йтимуть короткочасні дощі.
Loading...
Load next