Срібний призер: перший львівський майстер спорту з ММА (відео)

Срібний призер: перший львівський майстер спорту з ММА (відео)
Після чемпіонату України зі змішаних єдиноборств один львів’янин Руслан Телібаєв став срібним призером. Чим важливий його здобуток та як загалом виступили львів’яни на всеукраїнській першості, дивіться у сюжеті.

Руслан Телібаєв здобув срібло на чемпіонаті України з ММА. Він став першим майстром спорту зі змішаних єдиноборств на Львівщині.

"Колись виграв чемпіонат України серед юніорів.  Серед дорослих постійно здобував третє місце, тричі захищав своє звання кандидата в майстри спорту. Завжди був за крок до перемоги, до майстра спорту", - розповів срібний призер чемпіонату України зі змішаних єдиноборств, Руслан Телібаєв.

На чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств Руслану нарешті вдалось стрибнути вище третього місця. 

"Суперник був із Дніпропетровської області. Важкий він для мене був не в технічному плані. Я після згонки ваги погано відновився. За рахунок того не мав сил, щоб правильно провести цей поєдинок. У технічному плані я розумів, що і як маю зробити, а от фізично не встигав відновитись", - зазначив Руслан.

"Перший бій дався важко. Хоча за всіма параметрами - Руслан був кращий. Але зміг вибороти вольову перемогу і пробитись до фіналу чемпіонату", - розповів президент федерації ММА Львівської області, Олег Грицюк.

У фіналі Руслан зустрівся із Артемом  Мелкомяном. Той агресивно провів усі три раунди, багато боровся у партері.  В підсумку Руслан поступився за рішенням суддів.

"Програв у борцівській техніці. Я теж працював, але суперник більше контролював позиції, не давав підійматись у стійку. Всіляко відходив від ударної техніки", - додав Руслан Телібаєв.

Тож у хлопця - звання віцечемпіона. Крім цього Руслан ввійде в історію львівського ММА - як перший майстер спорту зі змішаних єдиноборств на Львівщині. До слова - цей вид у нас розвивається лише 7 років. 

"Хлопці, які зараз тренують - це вихідці з ММА. І через те, що у Львівській області не було якогось бекграунду, не було тренерів, які переходили з бойового самбо на ММА чи з боротьби. Ми самотужки пробували, розвивались, і вже зараз маємо кістяк тренерів, які продовжують викладати і тренувати за своїми методиками", - зізнався президент федерації ММА Львівської області, Олег Грицюк.

У складі збірної Львівської області на чемпіонат України поїхали 7-о спортсменів. Під керівництвом старшого тренера команди - Сергія Ярового. 

"Представляли Львівську область - стрийський клуб Горянин та ММА центр Львів. У зв'язку з пандемією, коли всі зали були закриті - більшість хлопців не тренувались і не поїхали, бо не були готові. Сам чемпіонат України був малочисельним - 200-250 учасників, але туди їхали ті, хто хочуть і будуть вигравати. Ті, хто хотів конкурувати і провести хороші поєдинки", - додав Грицюк.

Бронзу на чемпіонаті України здобув стриянин Олег Карпин і виконав норму кандидата в майстри спорту.

 

Читайте також
Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео) Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео)
Ватерпольний клуб "Динамо" здобув золоті медалі ватерпольної Суперліги. Це четвертий поспіль та загалом восьмий чемпіонський титул команди.
"Єдина команда": львівська “Галичанка” перемогла на першому етапі Суперліги "Єдина команда": львівська “Галичанка” перемогла на першому етапі Суперліги
Раніше «Галичанка» опинилася у чвертьфіналі Єврокубка за офіційним рішенням Європейської федерації гандболу.
Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік
Українці не виступили у вільній боротьбі, але змогли виграти нагороди на турнірі.
Loading...
Load next