Вслід за Реалом: Барселона приєдналася до допомоги українським біженцям

Вслід за Реалом: Барселона приєдналася до допомоги українським біженцям

Каталонська Барселона допоможе українським біженцям, які постраждали від російського вторгнення.

Барселона у співпраці з Червоним Хрестом оголосила про початок благодійної акції, мета якої зібрати гроші та необхідні продукти для сімей, які з дітьми втекли в Каталонію від війни з росією, повідомляє офіційний сайт іспанського клубу.

Також у дні матчів на Камп Ноу клуб створить різні пункти, де можна буде робити пожертви для допомоги українським біженцям.

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко поспілкувався з мером Барселони Адою Колау, яка запевнила, що Барселона продовжить надавати Києву гуманітарну допомогу та передасть місту спецтехніку. Про це Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.
 

Сьогодні поспілкувався онлайн з мером Барселони Адою Колау. Вона зазначила, що розуміє, що насправді відбувається в Україні. І наголосила на політичній підтримці Києва й України. А також засвідчила готовність і надалі надавати гуманітарну допомогу Києву. Із необхідного я назвав медикаменти, захисне спорядження для медиків та рятувальників, засоби цивільного захисту населення. А також моя колега пообіцяла, що Барселона передасть спецтехніку для потреб Києва, – розповів Кличко. 

У розмові з колегою він наголосив на тому, що війна стосується кожного європейця, адже росія кинула виклик усьому цивілізованому світу.
 

Підкреслив, що українці, які героїчно боронять свою землю, захищають сьогодні принципи і своє право жити в демократичній країні, а не в диктатурі путіна. Війна, з якою росія прийшла в Україну, стосується кожного громадянина Європи. Бо росія кинула виклик європейським цінностям демократії і свободи. Я дякую всім нашим партнерам за підтримку і допомогу Україні. І закликаю до подальшого тиску на росію – економічного й політичного, – підсумував мер столиці.

Нагадаємо, раніше Bellator скасував бій українського чемпіона MMA, який на час війни залишився на Батьківщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Варшаві 12 квітня пройде благодійний футбольний матч "Легія" – "Динамо" з концертом У Варшаві 12 квітня пройде благодійний футбольний матч "Легія" – "Динамо" з концертом
Учасниками події стануть відомі українські артистки – Тіна Кароль, Юлія Саніна (The Hardkiss), Катерина Павленко (Go_A) та DOROFEEVA.
Loading...
Load next