"Знаю, що у них хоча б є їжа та вода": Караваєв розповів про родичів у Херсоні

"Знаю, що у них хоча б є їжа та вода": Караваєв розповів про родичів у Херсоні

Захисник збірної України Олександр Караваєв розповів про спілкування з родичами в Херсоні, які перебувають під російською окупацією.

Ми весь час переписуємось. Знаю, що у них хоча б є їжа та вода. Я намагався послати їм ліки, але ми почули, що росіяни конфіскують все, що має якусь цінність. Вони біля моря і кожен день чують обстріли у бік Одеси та Миколаєва, – сказав Караваєв у коментарі "Time".

Також стало відомо, що окупанти не дають відремонтувати Каховську ГЕС, через що під загрозою затоплення опинилось місто Херсон та низка сіл.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, з першого дня вторгнення в Україну росія вчиняє військові злочини.

Громов зазначив, що атака та захоплення об'єктів ядерної інфраструктури, а саме Чорнобильської та Запорізької атомних електростанцій, а також Каховської гідроелектростанції є прямим порушенням 56-ї статті Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року «Захист установок та споруд, що містять небезпечні сили».

Крім того, порушуючи положення вищезгаданого протоколу, після захоплення цих об'єктів, на них або в безпосередній близькості до них були розгорнуті ворожі пункти управління окружного та адміністративного рівня.

Наразі на Каховській ГЕС розгорнуто один із пунктів управління Південного військового округу збройних сил росії, а також 49-ї армії окупантів.

Окупанти не докладають жодних зусиль для підтримки захоплених об'єктів у безпечному стані, що може призвести до екологічної катастрофи.

Нагадаємо, раніше у Міноборони повідомили, що окупанти намагаються оточити ЗСУ та повністю захопити три області.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next